Snoop Dogg cumpără Death Row Records, casa de discuri care i-a lansat cariera

Vineri, 11 Februarie 2022, ora 11:43
2933 citiri
Snoop Dogg cumpără Death Row Records, casa de discuri care i-a lansat cariera
Snoop Dogg FOTO www.latimes.com

Hiphopperul şi antreprenorul Snoop Dogg a achiziționat marca Death Row Records de la MNRK Music Group, o firmă controlată de fonduri private de capital administrate de Blackstone. Termenii acordului nu au fost dezvăluiți, anunţă The Hollywood Reporter.

Acordul vine într-o perioadă aglomerată pentru artistul cunoscut anterior ca Snoop Doggy Dogg. El va cânta alături de Dre, Eminem, Kendrick Lamar și Mary J. Blige în cadrul spectacolului Pepsi Super Bowl Halftime Show de la SoFi Stadium pe 13 februarie 2022.

Fondată în 1992 de Dr. Dre, Suge Knight, D.O.C. și Dick Griffey, Death Row a fost printre casele de discuri cu cel mai înalt profil din industria muzicală pentru o perioadă de timp în acel deceniu, responsabilă pentru lansările care au schimbat cultura, de la Dre, Snoop și Tupac Shakur, printre alții. Cu toate acestea, controversele au apărut pe fondul unui val de procese și activități criminale, dintre care unele l-au implicat pe cofondatorul Knight, care rămâne în spatele gratiilor.

Death Row Records a depus cerere pentru a intra în faliment în 2006 și a fost achiziționată la licitație trei ani mai târziu pentru 18 milioane de dolari de WIDEawake Entertainment. Şi-a schimbat conducerea de-a lungul anilor, ajungând în cele din urmă la Blackstone și MNRK.

Într-o declarație, Snoop spune că marca are o valoare „immensă” neexploatată.

„Mă simt excelent să fiu proprietarul casei de discuri din care am făcut parte la începutul carierei mele și ca unul dintre membrii fondatori. Acesta este un moment extrem de semnificativ pentru mine”, a explicat Snoop, care a continuat să semneze cu No Limit Records, Interscope, Capitol, Geffen, Priority Records și Def Jam.

„Aș dori să le mulțumesc personal echipelor de la Blackstone, MNRK și în special lui David Kestnbaum, care au colaborat cu mine timp de câteva luni pentru a face din această revenire interesantă o realitate”, a adăugat cântăreţul.

Snoop Dogg lansează un nou album, B.O.D.R., un acronim care înseamnă „Back on Death Row”, în parteneriat cu Gala Games, platforma de jocuri blockchain. Compania a anunțat că noua sa divizie, Gala Music, va găzdui trei melodii bonus de la B.O.D.R.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#canterat, #Snoop Dogg, #casa de discuri , #stiri muzica