O cântăreaţă din Cehia a murit de COVID-19 după ce a contractat voluntar boala. Ce ar fi vrut să demonstreze

Marti, 18 Ianuarie 2022, ora 16:16 8110 citiri
Hana Horka FOTO captură YouTube

Cântăreaţa cehă Hana Horka, membră a grupului folk Asonance şi opozantă a vaccinurilor anti-COVID-19, a murit duminică, 16 ianuarie, la vârsta de 57 de ani, după ce a contractat voluntar noul coronavirus.

Horka ar fi vrut astfel să obţină certificatul sanitar, a anunţat familia sa, citată de AFP.

Fiul cântăreţei, Jan Rek, a explicat pentru postul radiofonic iRozhlas.cz că mama lui a refuzat să se vaccineze şi s-a expus voluntar la COVID-19, o boală pe care el şi tatăl lui, amândoi vaccinaţi, au contractat-o înainte de Crăciun.

"Ea a decis să trăiască normal alături de noi şi a preferat să contracteze mai degrabă boala decât să se vaccineze", a precizat Jan Rek.

Cu două zile înaintea morţii sale, Hana Horka a publicat următorul mesaj pe reţelele de socializare: "Am supravieţuit... a fost ceva pitoresc. Aşa că de acum va fi teatru, saună, concert, saună... şi o excursie urgentă la mare".

În Republica Cehă, dovada vaccinării anti-COVID-19 sau a trecerii recente prin boală este necesară pentru a avea acces în toate spaţiile culturale şi sportive, precum şi în baruri şi restaurante.

Jan Rek i-a acuzat pe liderii locali ai mişcării antivacciniste că au convins-o pe mama lui să nu se vaccineze şi că au, din acest motiv, "mâinile pătate cu sânge".

"Ştiu exact ce i-a format acea părere (...) Sunt trist că i-a crezut mai mult pe nişte străini decât pe cei din propria familie. Nu este vorba doar despre o dezinformare totală, ci şi despre păreri despre imunitatea naturală şi anticorpii creaţi prin contractarea bolii", a adăugat fiul cântăreţei cehe.

Republica Cehă se confruntă în prezent cu un nou val al pandemiei de COVID-19 şi a raportat luni, 17 ianuarie, peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News