S-a stabilit cine va prezenta Festivalului de Film de la Cannes

Vineri, 15 Martie 2024, ora 09:34
1364 citiri
S-a stabilit cine va prezenta Festivalului de Film de la Cannes
Camille Cottin FOTO facebook

Camille Cottin va fi următorul maestru de ceremonii al Festivalului de Film de la Cannes, a anunţat joi France Télévisions într-un comunicat de presă.

Actriţa din serialul „Dix pour cent” va prezenta ceremoniile de deschidere şi de închidere a celei de-a 77-a ediţie, care se va desfăşura între 14 şi 25 mai şi care va fi prezidată de Greta Gerwig, regizoarea filmului „Barbie”.

Camille Cottin, în vârstă de 45 de ani, a devenit cunoscută pentru prima dată cu serialul de comedie „Connasse”, filmat cu camera ascunsă la Canal+, şi a avut apoi succes cu rolul de agent artistic din serialul „Dix pour cent”. Camille Cottin a fost nominalizată la Premiul César la categoria „Cea mai bună actriţă debutantă”.

Regizorul Rémi Bezançon a ales-o să joace alături de ingeniosul actor Fabrice Luchini, pe care l-a întâlnit în „Dix pour cent”, în „Le Mystère Henri Pick”, adaptare după romanul lui David Foenkinos. Perechea Cottin-Luchini dă lovitura în această comedie-dramă, lansată în 2019.

Serialul de televiziune de succes „Dix pour cent” a consacrat-o pe Camille Cottin ca actriţă populară. Sigourney Weaver, care apărea în serialul conceput de Dominique Besnehard, i-a făcut cunoştinţă cu agentul ei american, Billy Lazarus. Urmare a acestui fapt, a făcut parte din echipa serialului „Killing Eve”, de Phoebe Waller-Bridge, cu un rol care i-a schimbat imaginea de actriţă de comedie.

Platforma Netflix difuzează „Dix pour cent”, redenumit „Call My Agent!”. Regizorul Tom McCathy a angajat-o pe actriţă pentru „Stillwater” (2021). Acest thriller, filmat în mare parte la Marsilia şi co-scris de francezul Thomas Bidegain, îl are ca protagonist pe Matt Damon în rolul unui fost forator de sonde petroliere care încearcă să reabiliteze numele fiicei sale încarcerate la Beaumettes. El va fi ajutat în sarcina sa de Virginie, o actriţă de teatru şi mamă singură, interpretată de Camille Cottin.

În „Mystère à Venise”, a treia adaptare a lui Kenneth Branagh a investigaţiilor lui Hercule Poirot, bazată pe romanele Agathei Christie, Camille Cottin o interpretează pe Olga Seminoff, o guvernantă şireată şi foarte exigentă. Publicul a văzut-o şi în versiunea lui Bruno Dumont a filmului „Stars Wars, L'Empire”. În 3 aprilie, actriţa va juca alături de Benjamin Biolay în „Quelques jours pas plus”, de Julie Navarro.

Frumoasa actriță din Las Fierbinți și-a surprins fanii cu ultimul anunț: ”Într-un tărâm magic, unde visele devin realitate”
Frumoasa actriță din Las Fierbinți și-a surprins fanii cu ultimul anunț: ”Într-un tărâm magic, unde visele devin realitate”
Actrița Anca Dumitra (36 de ani), cunoscută pentru rolul Gianinei din Las Fierbinți, a făcut un anunț surprinzător pe rețelele sociale. „Într-un tărâm magic, unde visele devin...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#Cannes Film Festival, #gazda, #camille cottin, #actrita , #stiri media