O nouă zi caniculară în România. Zonele în care ar putea să plouă

Vineri, 15 Iulie 2022, ora 07:15 3245 citiri
Termometrele vor arăta până la 36 de grade Celsius în București FOTO Unsplash

Ziua de 15 iule aduce din nou caniculă, temperaturi foarte ridicate specifice verii. Totuși, în câteva zone din țară există șanse să plouă astăzi, fiind vorba despre furtuni cu descărcări electice.

Astăzi vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar local în vest, sud şi în est vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări temporare, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului după-amiaza în regiunile nordice, nord-vestice și nord-estice, iar seara şi în vestul şi centrul teritoriului. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral.

În București vremea va deveni caniculară, cu o maximă de 36 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vremea la munte

La munte vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, pe alocuri cu înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Munţii Apuseni şi în jumătatea de nord a Carpaţilor Orientali, iar seara şi noaptea vor fi ploi și în restul zonei montane. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp.

Vremea pe litoral

La mare în schimb vremea va fi în general frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade în Vama Veche şi 28 la Mamaia, Costinești și Năvodari, iar temperatura apei mării va avea valori de 23 și 24 de grade.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii