România, lovită de valul de caniculă care afectează Europa. Temperaturile așteptate de meteorologi

Duminica, 19 Iunie 2022, ora 10:43
5225 citiri
România, lovită de valul de caniculă care afectează Europa. Temperaturile așteptate de meteorologi
Temperaturile ar putea ajune săptămâna viitoare la peste 35 de grade Celsius FOTO Pixabay

Valul de caniculă care afectează vestul Europei, în special Spania, Italia și Franța, va ajunge săptămâna viitoare și în România, avertizează meteorologii.

„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă. Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius. Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea - și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate - de coduri pentru caniculă”, a declarat, la Digi24, Elena Mateescu, directorul ANM.

Sursa citată arată că pentru spanioli este deja o vară de coșmar. Au parte încă din iunie de incendii de proporții, care fac ravagii în mai multe regiuni, din nord, centru și sud. Zeci de mii de hectare de vegetație s-au făcut scrum în câteva zile, iar la asta au contribuit și cele 43 de grade Celsius înregistrate. Mii de oameni au fost evacuați și sute de pompieri încearcă să oprească înaintarea flăcărilor.

De vină este un val de aer cald care vine din nordul Africii.

Este mult prea cald pentru această perioadă a anului, în care canicula a colorat în portocaliu și roșu harta Europei Occidentale. În afara Spaniei, Marea Britanie, Franța și Belgia au parte și ele de temperaturi neobișnuit de ridicate.

Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Ploi, brumă și chiar ninsoare, în unele zonele ale țării, în următoarele zile
Meteorologii anunţă ploi, începând de duminică, în centrul, sudul şi estul ţării, în timp ce la munte precipitaţiile vor fi mixte, iar apoi se vor transforma în ninsoare. În vest şi...
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Cresc temperaturile. Când vom avea 24 de grade Celsius în Capitală
Vremea tinde să devină tot mai frumoasă în următoarele zile, în special în zona de sud a țării. Vom scăpa de nori, iar soarele va străluci ridicând temperaturile. Meteorologii au...
#canicula, #temperaturi, #caldura, #meteo, #vremea , #vremea