Echipa Curaj anunță candidații pentru șefia USR: ”Nu poţi să vorbeşti despre democraţie şi să o faci cu ranga”

Miercuri, 15 Iunie 2022, ora 13:38
3338 citiri
Echipa Curaj anunță candidații pentru șefia USR: ”Nu poţi să vorbeşti despre democraţie şi să o faci cu ranga”
Allen Coliban, primarul Brașovului, în timpul conferinței de presă în care echipa Curaj a anunțat candidații pentru șefia USR FOTO Captură Video Facebook/ Mihai Polițeanu

Echipa Curaj din interiorul USR şi-a prezentat candidaţii în cursa internă pentru candidatul la şefia partidului.

Este vorba de Mihai Poliţeanu, Allen Coliban şi Cătălin Teniţă. Mihai Poliţeanu a afimat în cadrul conferinţei că în momentul acesta, în USR avem de ales între rangă şi democraţie şi e păcat că am ajuns aici. ”Trebuie să dăm mesajul că înţelegem greşelile făcute anterior şi că echipa care a construit USR în ultimii cinci ani trebuie schimbată”, a spus şi primarul Braşovului, Allen Coliban. ”Din păcate, partidul nostru în acest moment s-a contaminat de metehnele celorlalte partide”, a afirmat şi Cătălin Teniţă.

Irinel Darău a declarat în conferinţa de presă candidaţii din cadrul alegerilor interne ale grupării Curaj, pentru candidatul care va intra în cursa pentru şefia USR, la Congresul din luna iulie, şi anume Mihai Poliţeanu, Allen Coliban şi Cătălin Teniţă.

El a arătat că acest proces de alegeri interne a fost declanşat acum mai bine de o lună, iar la decizia finală vor participa mii de oameni, toţi cei care de-a lungul timpului au participat la acţiunile Curaj.

”Este pentru prima dată când în USR are loc un astfel de proces deschis, de primaries, în care o echipă îşi desemnează candidatul printr-o cursă deschisă, publică”, a spus Darău.

Senatorul Irineu Darău l-a acuzat pe Cătălin Drulă ”că a ales să modifice, unilateral, calendarul întregului proces de alegeri”. ”Ne-am găsit în situaţia neprevăzută de a avea alegeri în luna iulie dar noi, echipa Curaj, ne-am adaptat şi vom desemna foarte rapid în acest proces, până la sfârşitul lunii iunie, candidatul”, a mai spus el, arătând că este voba de un proces democratic deschis.

”De-a lungul timpului, noi am ascultat vocea electoratului şi ştim că nu suntem, ca partid, într-un punct bun, iar plecările din ultima vreme ne slăbesc şi mai tare”, a mai spus el.

Mihai Poliţeanu a arătat că ”atunci când lucrurile merg prost, e nevoie de curaj pentru schimbare”.

”Competiţia mea este cu Cătălin Drulă şi cu tot ce reprezintă echipa lui”, a mai spus Poliţeanu. ”În momentul ăsta, în USR avem de ales între rangă şi democraţie, şi e păcat că am ajuns aici”, a mai spus Poliţeanu.

Allen Coliban a spus, la rândul lui, că ”este momentul să înţelegem mesajul pe care îl dă electoratul şi să revenim la dmeocraţie”.

”Nu poţi să vorbeşti despre democraţie şi să o faci cu ranga, să vorbeşti despre democraţie şi să aloci doar 30 de zile unui asemenea scrutin”, a afirmat peimarul Braşovului. El a precizat că mesajul său către membri este că îşi propune ”curăţarea bazei de membri, revenirea la un sistem de vot care să asigure reprezentare tuturor şi tot ceea se produce, ca şi politic publice, să fie validate intern şi apoi în societate.

”Către exterior, trebuie să dăm mesajul că înţelegem greşelile făcute anterior şi că echipa care a construit USR în ultimii cinci ani trebuie schimbată”, a spus Coliban.

Cătălin Teniţă, al treilea candidat în cursa internă din aripa Curaj, a spus că ”acestea s-ar putea să fie ultimele alegeri relevante din interiorul partidului”.

”S-ar putea ca după aceea să se lase întunericul peste aceste proceduri democratice”, a arătat Teniţă, precizând că ”USR-PLUS sunt forţe puternice, dmeocratice care pot să schimbe Romînia, dar nu ”aşa cum este USr în acest moment”.

”Din păcate, partidul nostru în acest moment s-a contaminat de metehnele celorlalte partide, avem cam acelaşi nivel de dmeocraţie pe care îl practică celelalte partide”, a afirmat Teniţă.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#candidati sefie USR, #echipa curaj, #catalin drula, #allen coliban , #stiri politice