Avertisment global privind cancerul: Va face ravagii în lume, crescând cu 55%. Care sunt cauzele

Vineri, 07 Octombrie 2022, ora 01:49
11099 citiri
Avertisment global privind cancerul: Va face ravagii în lume, crescând cu 55%. Care sunt cauzele
Cancerul de ficat va crește dramatic FOTO: Health

Oamenii de știință de la Agenția Internațională pentru cercetarea cancerului din Franța, care au publicat un studiu în revista Journal of Hepatology pe 5 octombrie 2022, arată că un anumit tip al acestei boli va face ravagii în lume. Astfel, experții au anunțat că cancerul de ficat ar putea crește cu 55% pe plan mondial până în anul 2040.

Analiza a descoperit că cancerul hepatic (de ficat) a fost printre primele 3 cauze de deces datorate cancerului în 46 de țări în 2020, iar numărul de persoane diagnosticate sau care mor din cauza cancerului hepatic ar putea crește dramatic pe glob în viitor, potrivit News Medical.

Cancerul de ficat provoacă o povară uriașă de boli la nivel mondial, în fiecare an. Factorii majori pentru dezvoltarea de cancer de ficat la oameni includ virușii hepatitei B și C, consumul de alcool, excesul de greutate corporală, afecțiunile metabolice și diabetul de tip 2, au spus cercetătorii.

„În lumina disponibilității unor estimări globale noi și îmbunătățite privind incidența și mortalitatea prin cancer, am dorit să oferim cea mai actualizată evaluare a poverii cancerului hepatic și să dezvoltăm un instrument esențial pentru planificarea națională a controlului cancerului hepatic”, a afirmat Harriet Rumgay de la Agenția Internațională de cercetare a cancerului (IARC) din Lyon, Franța.

Descoperire revoluționară ce schimbă manualele de fizică și chimie: Un mister de 200 de ani descifrat VIDEO

„În această analiză descriem locul în care cancerul hepatic se situează printre toate tipurile de cancer pentru diagnosticul de cancer și decesele în țările din întreaga lume”, a adăugat expertul.

Rezultatele studiului au arătat că în 2020, aproximativ 905.700 de persoane au fost diagnosticate cu cancer la ficat și 830.200 au murit din cauza cancerului la ficat la nivel global.

Descoperirea care a uimit experții din SUA: Tsunami gigantic de 4,5 de kilometri înălțime, propagat pe tot globul VIDEO

Conform datelor colectate, cancerul hepatic este acum printre primele 3 cauze de deces datorate cancerului în 46 de țări și se numără printre primele 5 cauze de deces de cancer în aproape 100 de state din toată lumea.

Cercetătorii prevăd că numărul anual de cazuri noi și decesele cauzate de cancer la ficat va crește cu peste 55% în următorii 20 de ani, presupunând că ratele actuale nu se vor schimba.

Experții au fost alarmați să constate că numărul cazurilor și deceselor cauzate de cancer la ficat va continua să crească de la an la an. Ei avertizează că, pentru a evita această creștere a cazurilor și a deceselor, țările din întreaga lume trebuie să obțină o scădere anuală de cel puțin 3% a incidenței cancerului hepatic și a ratelor de mortalitate prin măsuri preventive.

Descoperire revoluționară pentru sănătate: Afli într-un minut dacă prezinți risc de moarte prematură prin infarct și atac cerebral

„Ne aflăm la un moment de cotitură în prevenirea cancerului hepatic, deoarece succesele în eforturile de control ale virusului hepatitei B și ale virusului hepatitic C se vor reflecta în ratele cancerului hepatic în următoarele câteva decenii.

„Numărul de persoane diagnosticate sau care mor din cauza cancerului hepatic pe an ar putea crește cu aproape 500.000 de cazuri sau decese până în 2040, dacă nu vom obține o scădere substanțială a ratelor de cancer la ficat prin prevenirea primară””, a remarcat dr. Soerjomataram de la IARC.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Îngrijorare la nivel mondial: A crescut brusc numărul cazurilor de cancer la tineri
Numărul cazurilor de cancer în rândul tinerilor au crescut brusc, manifestând tendinţe îngrijorătoare la nivel mondial. Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de...
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
CTP vorbește despre cancer: ”Moștenire lăsată de înaintezâmbitorul lui Cîrstoiu, Ion Iliescu”
În stilul caracteristic, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor Popescu a avut o postare pe rețelele sociale în care amintește de medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria...
#cancer hepatic, #cancer ficat plamani rinichi, #cancer, #prevenire cancer, #prevenire cancer factori , #stiri sanatate
Comentarii
Poza tlkm
tlkm
rank 3
Nu cumva acesta „explozie” a început de pe la mijlocul lui 2021?!!