Acuzații dure ale cancelarului german la adresa lui Putin. Care este adevăratul plan al președintelui rus VIDEO

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 22:52
7264 citiri
Acuzații dure ale cancelarului german la adresa lui Putin. Care este adevăratul plan al președintelui rus VIDEO
Cancelarul german îl atacă dur pe Putin FOTO: Guardian

După bombardamentul masiv al Rusiei cu zeci de rachete împotriva celor mai importante orașe ale Ucrainei, discursul cancelarului Germaniei, Olaf Scholz este extrem de dur la adresa președintelui rus. Liderul de la Berlin îl acuză pe Putin că poartă ”o cruciadă împotriva Occidentului”, într-un discurs de la summit-ul Progressive Governance, ținut joi, 13 octombrie 2022, în capitala țării.

Cancelarul german a subliniat implicațiile războiului lui Putin din Ucraina pentru Occident, numindu-l ca ”o parte a unei cruciade a Rusiei contra democrației liberale”, potrivit The Guardian.

„Ei (rușii-n.a.) consideră că războiul lor împotriva Ucrainei este parte a unei cruciade mai ample”, a spus Scholz într-un discurs video la un summit al politicienilor și gânditorilor socialiști, liberali și verzi europeni la Berlin.

„O cruciadă împotriva democrației liberale, o cruciadă împotriva ordinii internaționale bazate pe reguli, o cruciadă împotriva libertății și progresului, o cruciadă împotriva modului nostru de viață”, a adăugat el.

Finalul jocului lui Putin. Războiul împotriva Ucrainei se întoarce contra președintelui rus

Declarațiile lui Scholz vin la două zile după ce Germania a livrat Ucrainei primul dintre cele patru sisteme de apărare aeriană IRIS-T promise de mult timp, pe care oficialii guvernamentali ucraineni l-au salutat ca fiind „într-o nouă eră a apărării aeriene”.

În discursul său, Scholz a făcut apel ca democrațiile liberale din Vest să arate un front unit împotriva agresiunii ruse a lui Vladimir Putin, mai degrabă decât să „se complacă în ceea ce Sigmund Freud a numit cândva „narcisismul micilor diferențe””.

Șeful Serviciului Secret dintr-o țară NATO dă verdictul: Cine va câștiga războiul lui Putin și de ce

Aceste comentarii ar putea provoca frustrare în rândul vecinilor Germaniei, deoarece unii lideri europeni au acuzat în ultimele zile Berlinul că subminează solidaritatea prin introducerea unui plafon la prețurile gazelor, opunându-se în același timp unei scheme de plafonare a prețurilor la nivelul UE.

”Cea mai bogată țară, cea mai puternică țară din UE (Germania-n.a.) încearcă să folosească această criză pentru a obține un avantaj competitiv pentru afacerile lor pe piața unică”, a spus premierul polonez, Mateusz Morawiecki.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul Germaniei îi liniștește pe studenții chinezi: ”Lumea nu se plimbă cu jointuri pe stradă la Berlin”
Cancelarul Germaniei îi liniștește pe studenții chinezi: ”Lumea nu se plimbă cu jointuri pe stradă la Berlin”
Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni, 15 aprilie, pe studenții chinezi din Shanghai că nu trebuie să fumeze canabis dacă studiază în Germania și că Germania a legalizat canabisul în...
Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Rusia îl condamnă la 7 ani de închisoare pe un om de știință care a lucrat în domeniul tehnologiei hipersonice. Ce acuzații i se aduc FOTO
Un om de ştiinţă rus, Aleksandr Kuranov care a lucrat la tehnologii hipersonice a fost condamnat joi, 18 aprilie, la 7 ani de închisoare pentru trădare, după ce a fost acuzat că a transmis...
#cancelar german, #Olaf Scholz, #cancelarul germaniei, #scholz, #putin, #Putin presedinte Rusia, #Germania Rusia , #Razboi Ucraina