Tips & Tricks – cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău

Advertorial
Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 16:18
3625 citiri
Tips & Tricks – cum alegi canapeaua potrivită pentru livingul tău
FOTO: canva.com

Livingul este ce

a mai importantă cameră din locuința ta. Este locul în care te relaxezi după o zi de lucru și unde îți întâmpini prietenii atunci când vin în vizită. Din acest motiv, este important să acorzi o atenție deosebită mobilierului, perdelelor, dar și obiectelor de decor.

Și pentru că, în general, confortul trebuie să reprezinte o prioritate pentru tine, în acest articol o să-ți prezentăm câteva aspecte pe care să le ai în vedere atunci când achiziționezi canapeaua pentru camera de zi. Gândește-te doar că ai la dispoziție numeroase variante. Pe piață există canapele extensibile, canapele fixe, rotunjite sau simple, în nuanțe neutre sau viu colorate. Care model se potrivește cu locuința ta? E o întrebare destul de dificilă, așa-i? Iată câteva idei care s-ar putea să-ți fie de mare folos:

Alege dimensiunea potrivită

Primul aspect de care trebuie să ții cont este dimensiunea canapelei. Trebuie să știi că există posibilitatea ca obiectele de mobilier să încarce spațiul atunci când nu sunt alese cu grijă. Drept urmare, într-un living spațios poți opta pentru o canapea mare sau poate un colțar. Pe de altă parte, dacă nu beneficiezi de foarte mult spațiu, va fi nevoie să alegi o canapea micuță care nu aglomerează foarte mult camera.

Gândește-te la utilitatea canapelei

Un alt aspect la care trebuie să te gândești este funcționalitatea acesteia. O vei folosi doar pentru a primi musafirii sau o vei folosi și pe post de pat de dormit? Dacă noua ta canapea va fi folosită doar pe timp de zi, atunci poți opta pentru un model fix, însă dacă va fi folosită și noaptea, atunci va trebui să te orientezi către una extensibilă. În plus, poți lua în calcul și faptul că multe modele vin și cu spații de depozitare. Ai nevoie de câteva sertare în plus?

Alege forma potrivită stilului de amenajare

În funcție de atmosfera pe care îți dorești să o creezi, poți alege între canapele în formă de L, canapele simple, cu formă rotunjită sau fără spătar. De exemplu, într-un cadru intim se potrivesc perfect modelele cu formă rotunjită. De altfel, adepții stilului modern pot apela oricând la canapelele fără spătar, doar cu brațe.

Stabilește tapițeria care se potrivește cu stilul abordat

În ceea ce privește tapițeria va trebui să găsești răspunsul la următoarea întrebare: piele naturală, piele ecologică sau material textil? Și pentru a te ajuta, o să-ți dăm și un mic sfat: atunci când alegi canapeaua potrivită, trebuie să ai în vedere că aceasta nu trebuie să aibă doar un aspect inedit, ci să fie confortabilă și ușor de întreținut. De asemenea, nu uita că în situația în care optezi pentru un model din piele, ar fi indicat să alegi nuanțe neutre. Astfel de canapele se potrivesc de minune în locuințele elegante. Pe de altă parte, materialele textile sunt adesea folosite de cei care vor să aducă un strop de culoare în living. Foarte des întâlnite în proiectele de amenajare sunt canapelele în nuanțe de verde, galben, portocaliu, turcoaz sau roz pudrat.

Așadar, alegerea canapelei parcă nu mai este atât de grea. Gândește-te doar la dimensiuni, utilitate, stil, culoare și gata. Acum ești mult mai aproape de decizia finală.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#canapea, #alegere canapea, #canapea potrivita , #decoratiuni interioare