Canal ultraconservator pro-Trump care răspândeşte teorii ale conspiraţiei, restricționat pe rețelele TV din SUA

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 08:10 2387 citiri
Donald Trump, fostul președinte al SUA/ FOTO: Captură Youtube

Serviciul de televiziune cu abonament DirecTV din SUA a decis să nu reînnoiască contractul cu One America News Network (OAN), un canal ultra-conservator care răspândeşte teorii ale conspiraţiei şi este pro-Donald Trump, transmite AFP.

"În urma unei evaluări interne de rutină, am informat Herring Networks (proprietarul OAN) că nu intenţionăm să semnăm un nou contract la expirarea celui actual", a declarat vineri, 14 ianuarie, un purtător de cuvânt al DirecTV pentru AFP.

Acordul urmează să se încheie în aprilie anul viitor, potrivit unei surse.

DirecTV, care este deţinut de gigantul american de telecomunicaţii ATT, nu a detaliat motivele deciziei sale.

OAN este unul din noii jucători ultra-conservatori din domeniul ştirilor de televiziune, care îşi propune să muşte din cota de piaţă a Fox News.

La fel ca Newsmax sau Real America's Voice, OAN a refuzat să recunoască înfrângerea lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, difuzând teoriile conspiraţioniste privind fraudele electorale lansate de fostul preşedinte al SUA.

La mijlocul lunii noiembrie 2020, prezentatoarea OAN Christina Bobb dădea asigurări, de exemplu, că democraţii au "pregătit o lovitură de stat împotriva preşedintelui Statelor Unite".

Chiar Donald Trump şi-a invitat susţinătorii să apeleze la OAN şi la Newsmax şi tot mai multe personalităţi republicane proeminente acceptă invitaţii din partea acestor televiziuni.

Canalului i-a crescut audienţa în urma alegerilor, dar decizia DirecTV reprezintă o lovitură pentru că este cel mai mare distribuitor al său, potrivit presei americane de specialitate.

OAN nu a răspuns imediat unei solicitări din partea AFP.

În urmă cu un an, atunci când susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump au pătruns în clădirea Congresului în timpul ceremoniei de certificare a victoriei democratului Joe Biden la alegerile prezidenţiale, OAN şi Newsmax au denunţat, fără dovezi, o presupusă infiltrare a unor mici grupuri ale ultra-stângii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News