Canada se alătură țărilor care furnizează muniție de război Ucrainei: „Putin a făcut o gravă eroare”

Marti, 01 Martie 2022, ora 07:16 3156 citiri
Premierul Canadei, Justin Trudeau FOTO Facebook/Justin Trudeau

Canada va furniza muniţie şi arme anti-tanc Ucrainei, a declarat prim-ministrul Justin Trudeau reporterilor la Ottawa, potrivit The Guardian.

"Canada va continua să ofere sprijin pentru apărarea eroică a Ucrainei împotriva militarilor ruşi", a spus el, potrivit Reuters.

"Am văzut în ultimele zile că Putin a făcut o gravă eroare", a declarat Justin Trudeau.

"S-a gândit că va fi uşor să cucerească Ucraina şi să-i acapareze capitala. El a crezut că Occidentul va fi divizat şi a crezut că a planificat toate sancţiunile pe care urma să le instituim, s-a înşelat în ambele aspecte”, a adăugat Trudeau.

Vladimir Putin şi-a stabilit luni condiţiile pentru a opri invazia Ucrainei, deoarece sancţiunile continuă asupra Rusiei, iar occidentalii au avertizat că vor fi în continuare impuse mai multe.

"Anunţăm şi intenţia noastră de a interzice toate importurile de ţiţei din Rusia, o industrie de care a benefician preşedintele Putin şi mare parte din oligarhii săi".

"Acest sector reprezintă mai mult de o treime din veniturile bugetului federal rus. Chiar dacă Canada a importat doar cantităţi foarte limitate în ultimii ani, această măsură transmite un mesaj puternic", a continuat şeful guvernului, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News