5G şi Qanon: cum au acaparat adepţii teoriilor conspiraţiei protestele din Canada VIDEO

Miercuri, 09 Februarie 2022, ora 23:39
4071 citiri
5G şi Qanon: cum au acaparat adepţii teoriilor conspiraţiei protestele din Canada VIDEO
Proteste ale antivacciniștilor din Canada/ FOTO: Captura Youtube

Mii de demonstranți ocupă capitala Canadei de zile întregi și spun că intenționează să rămână în stradă cât timp este nevoie pentru a contracara cerințele de vaccinare ale guvernanților.

Ocuparea capitalei Ottawa a venit ca urmare a unei coordonări fără precedent între diferite organizații antiguvernamentale și activiști antivaccin și a fost preluată de grupuri similare din întreaga lume.

Așa-numitul „convoi pentru libertate” – care a pornit spre Ottawa pe 23 ianuarie – a fost creația lui James Bauder, un adept al teoriilor conspiraţiei, care a susținut mișcarea QAnon și a numit Covid-19 „cea mai mare înșelătorie politică din istorie”. Grupul lui Bauder, Canada Unity, susține că mandatele de vaccinare și pașapoartele sunt ilegale, potrivit constituţiei Canadei, Codului de la Nürnberg și altor convenții internaționale.

Bauder a fost multă vreme o figură marginală, dar mișcarea sa a prins un val de sprijin după ce prim-ministrul Justin Trudeau a anunțat, anul trecut, că şoferii de camioane care trec granița dintre SUA și Canada ar trebui să fie complet vaccinați împotriva Covid-19.

Până acum, o mulțime de organizații au protestat faţă de măsurile antiepidemice stricte din Canada, dar în mare parte izolat. Un astfel de grup, Hold Fast Canada, organizase manifestaţii la sediul Canadian Broadcasting Corporation, unde susținea că lagărele de concentrare au fost deja introduse în țară.

Într-un dosar de 400 de pagini, membrii grupului Action4Canada susțin că „pronunțarea falsă a unei „pandemii” de Covid-19” a fost efectuată, cel puțin parțial, de Bill Gates și o „Nouă Ordine Mondială (Economică)” pentru a facilita injectarea de microcipuri activate pentru 5G în populație.

Ambele grupuri sunt enumerate ca „grupuri participante” pe site-ul Canada Unity și au trimis vehicule și personal să se alăture convoiului.

Alți organizatori s-au alăturat lui Bauder, inclusiv Chris Barber, un şofer de camion din Saskatchewan, care a fost amendat cu 14.000 de dolari în octombrie pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică; Tamara Lich, activistă pentru un partid politic marginal care susține ca vestul Canadei să devină un stat independent; Benjamin Dichter, care a avertizat cu privire la „islamizarea în creștere a Canadei”; și Pat King, un agitator antiguvernamental care a cerut în repetate rânduri arestarea lui Trudeau.

De când au ajuns la Ottawa, elementele extreme ale protestului au fost vizibile: steaguri neonaziste și confederate au fost văzute fluturând, siglele QAnon au fost lipite pe camioane și semne și autocolante lipite pe stâlpii de telefon din jurul zonei ocupate poartă chipul lui Trudeau, alături de mesajul „Căputat pentru crime împotriva umanității”.

Numeroși membri ai Partidului Conservator, opoziția oficială a Canadei, au ieșit în întâmpinarea protestatarilor. Elon Musk și Donald Trump au susținut amândoi convoiul. Prezentatorii Fox, Sean Hannity și Tucker Carlson, au oferit actualizări pline de laude despre protestele din Canada.

Bauder a promis că convoiul va rămâne la Ottawa până când cererile lor vor fi îndeplinite, insistând în faţa adepţilor săi că un „ memorandum de înțelegere ” ar forța mâna guvernului, posibil chiar declanșând noi alegeri, dacă suficienți oameni semnează.

Un organizator al Canada Unity a mers chiar mai departe, spunând că va cere Senatului „să-l ancheteze pe prim-ministru pentru corupție și fascism”. Nu există niciun temei legal pentru aceste pretenții, notează The Guardian.

King a prezentat un plan de acțiune mai direct pentru ocupanți: „Pe ce vrem să ne concentrăm sunt politicienii noștri, casele lor, locațiile lor”, a spus el într-un mesaj pe Facebook din ianuarie. Dacă presiunea politică nu funcționează, a spus King, blocarea lanțurilor de aprovizionare majore „va avea loc mai târziu”.

La scurt timp după acest mesaj, șeful securității parlamentului a emis un avertisment extraordinar membrilor parlamentului pentru a evita în totalitate protestul, pentru propria lor siguranță.

Tehnologia a făcut ocupația și mai ușoară: șoferii împărtășesc informații despre rute și cele mai bune modalități de a scăpa de baricadele poliției prin intermediul aplicației walkie-talkie Zello. Organizatorii din alte orașe folosesc aplicația de mesagerie securizată Telegram pentru a partaja informații, pentru a coordona mesajele și pentru a planifica proteste de solidaritate.

Protestatarii au acum resursele pentru a rămâne în stradă pentru o perioadă lungă de timp: au strâns peste 6 milioane de dolari canadieni (4,7 milioane dolari americani) prin diverse platforme de crowdfunding, în numerar și bitcoin, în ciuda faptului că au fost eliminaţi de pe platforma GoFundMe, după ce au strâns peste 10 milioane de dolari canadieni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Canada, #proteste, #camionagii, #antivaccinisti, #QAnon , #Canada