Canada este pregătită să furnizeze mai mult petrol, gaze și uraniu în Europa, în contextul crizei provocată de invazia Ucrainei

Autor: N.G.
Duminica, 27 Martie 2022, ora 20:01 3214 citiri
Europa va primi o cantitate mai mare de gaze din Canada

Canada este pregătită să furnizeze mai mult petrol, gaze și uraniu țărilor din Europa pentru a contracara criza energetică provocată de invazia Rusiei în Ucraina.

Declarația a fost făcută de ministrul resurselor naturale al Canadei, Jonathan Wilkinson, relatează BBC.

Ministrul canadian spune că multe țări sunt gata să „ajute cât mai mult posibil în ceea ce privește eliminarea petrolului și gazelor rusești”. De exemplu, Canada s-a angajat să exporte încă 200.000 de barili de petrol și 100.000 de barili de gaze naturale la cererea aliaților săi lansată în timpul unei întâlniri a miniștrilor mondiali ai energiei la Agenția Internațională pentru Energie (IEA) la Paris.

„Ne așteptăm să ajungem la 300.000 de barili până la sfârșitul anului”, a spus Wilkinson.

Cu toate acestea, BBC scrie că aceasta este doar o mică parte din cele 3 milioane de barili pe zi, care, potrivit AIE, vor fi retrase de pe piețele mondiale până la sfârșitul lunii martie din cauza sancțiunilor impuse Rusiei și a retragerii treptate a țărilor europene din comerțul energetic cu Rusia.

Canada este limitată în ceea ce privește cantitatea de petrol pe care o poate exporta, deoarece conductele sale funcționează deja la capacitate maximă, dar se studiază posibilitatea ca petrolul să poată fi trimis prin SUA.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News