Germania va primi din Canada turbina necesară gazoductului Nord Stream 1. Gazprom a redus furnizarea până la 40% din capacitate

Autor: N.G.
Vineri, 08 Iulie 2022, ora 22:30 3320 citiri
Foto Twitter

Canada va livra Germaniei o turbină necesară pentru funcționarea gazoductului Nord Stream 1 prin care sunt furnizate gaze naturale de către Rusia, potrivit Reuters.

Ucraina a solicitat Canadei să nu mai returneze turbina înapoi. Compania rusă Gazprom a redus furnizarea gazului capacitatea gazoductului Nord Stream 1 la doar 40% din nivelurile obișnuite, invocând întârzierea întoarcerii echipamentelor care sunt întreținute de compania germană Siemens Energy în Canada.

Turbina ar urma să fie trimisă mai întâi în Germania, care o va livra apoi către Gazprom, astfel încât Canada să nu încalce nicio sancțiune, a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters.

Ucraina se opune predării de către Canada a unei turbine către compania rusească Gazprom, controlată de stat, pentru livrări de gaze naturale Germaniei, întrucât gestul ar încălca sancţiunile împotriva Rusiei, a declarat, joi, pentru Reuters, o sursă din Ministerul Energiei din Ucraina.

În iunie, ministrul ucrainean al Energiei, German Galuşenko, a făcut lobby pe lângă Canada să nu returneze turbina gigantului rus în domeniul gazelor naturale, conform unei scrisori pe care Reuters a văzut-o.

Ministrul a arătat în scrisoare că Rusia tot mai avea capacitate mai mult decât era necesar, prin rutele sale de tranzit, să menţină livrările fără turbina aflată în Canada.

"Sunt şapte turbine, aceasta este doar una dintre ele, şi cele care operează sunt suficiente pentru o capacitate integrală", a spus sursa din ministrul Energiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News