Canada și-a confirmat supremația în FIBA 3x3 Women’s Series

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 14:37 1157 citiri
Canada e cea mai bună echipă din lume la baschet 3x3 FOTO facebook

După cinci zile de baschet trei la trei la cel mai înalt nivel, Canada, în circuitul profesionist feminin și Franța, cu ambele echipe de tineret au încheiat victorioase super-evenimentul găzduit de miercuri până duminică la City Park Mall în Constanța.

Canada și-a confirmat supremația în FIBA 3x3 Women’s Series, după trei victorii de etapă de-a lungul sezonului și a dominat turneul final de la Constanța, pe care l-a încheiat fără înfrângere. Nord-americancele s-au impus cu 21-15 în fața marii rivale Franța, și-au luat astfel revanșa pentru înfrângerea suferită în finala Cupei Mondiale și au intra în posesia unui premiu în valoare de 40.000 de dolari.

Premierea a fost efectuată de către Ionuț Rusu, viceprimar al municipiului Constanța și de către Andrei Talpeș, președintele CSM Constanța.

“Ca de fiecare dată în România ne-am simțit excelent, dar aici la Constanța a fost cu totul și cu totul special, nu ne așteptam să primim atâta susținere din tribune. A fost un public minunat”, a spus Michelle Plouffe, care a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare a turneului, primind titlul de MVP.

În schimb Franța a dominat autoritar turneul final al FIBA 3x3 Nations League, competiție rezervată tinerilor sub 23 de ani, câștigând atât la masculin cât și la feminin. De altfel, francezii au nu mai puțin de șase succese în acest an în competițiile majore de baschet 3x3 la nivel internațional.

Naționala feminină a României a atins faza sferturilor de finală în FIBA 3x3 Women’s Series și a încheiat competiția pe locul șase, încasând un cec în valoare de 24.000 de dolari.

La tineret, România a reușit calificarea în sferturile de finală cu naționala masculin, locul 6 în clasamentul final, în timp ce fetele nu au depășit faza grupelor și s-au clasat pe locul 11.

Arena impresionantă construită la City Park Mall a fost neîncăpătoare iar fanii au avut parte de-a lungul celor cinci zile de un show magnific.

Demonstrația de slam-dunk susținută de către Isaiah Rivera, New Williams, Piotr Grabowski și Rafal Lipinski a energizat mulțimea la un nivel la care doar imaginile video îl pot descrie cu acuratețe. “Constanța a avut cel mai tare public în fața căruia am concurat vreodată” a spus la final Rivera, un atlet care a participat la concursuri de slam-dunk în cele mai mari arene ale lumii.

Invitați speciali în ultima zi a competiției, fotbaliștii de la Farul Constanța n-au stat nici ei departe de terenul de baschet. Ionuț Larie, Kevin Doukoure, Roberto Mălăele și Ștefan Mușat nu doar că au înscris câteva coșuri cu mingea oficială de baschet 3x3, dar ultimii doi au fost prezenți pe teren și la demonstrația de slam-dunk.

Artiștii Circului Metropolitan din București, Duo Badea și Cătălin Bogdănescu, trupa de dans Prestige și Gabi Orban, deținător a două recorduri mondiale la freestyle cu bicicleta au fost de asemenea responsabili cu spectacolul în pauzele dintre meciuri.

Duminică pe teren au intrat și sportivii Club Sportiv Arena, dedicate persoanelor cu dizabilități intelectuale. Tinerii se pregătesc pentru a participa în competiții naționale și internaționale Special Olympics.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Echipe
M
V
E
I
G
P
3
2
1
0
5 - 1
7
3
2
0
1
5 - 4
6
3
1
1
1
4 - 3
4
3
0
0
3
1 - 7
0