Cât de supărat e selecționerul României după ce tricolorii au pierdut toate meciurile la Europene

Marti, 16 Ianuarie 2024, ora 22:20
2248 citiri
Cât de supărat e selecționerul României după ce tricolorii au pierdut toate meciurile la Europene
Xavi Pascual, selecționerul naționalei masculine de handbal

Selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, Xavier Pascual, a declarat, marţi seara, în conferinţa de presă de după înfrângerea cu Croaţia, scor 31-25, în ultimul său meci de la Campionatul European din Germania, că este puţin dezamăgit de formaţia sa din cauza greşelilor făcute pe finalul primei reprize.

"Cred că Croaţia merită să câştige această grupă pentru că a jucat un handbal extraordinar. În ceea ce priveşte meciul din această seară, sunt puţin dezamăgit de echipa mea. Am reuşit să ajungem la turneul final şi să jucăm aici în faţa a 30.000 de spectatori... acesta a fost al treilea meci al nostru, dar nu e normal să facem greşelile pe care le-am făcut în ultimele 4 minute ale primei reprize. Trebuie să învăţăm din aceste lucruri", a afirmat el.

"Şi nu pentru că puteam sau nu să câştigăm acest meci, Croaţia ar fi câştigat probabil oricum. Dar trebuie să conştientizăm împotriva cui am jucat acest 4 minute. Să faci o greşeală, se mai întâmplă, dar să faci 4 greşeli încercând să driblezi este ceva stupid. Aşa că trebuie să învăţăm aceste lucruri. De asta sunt dezamăgit, de aceste greşeli. Pentru că în repriza a doua de exemplu, când eram conduşi la multe goluri, echipa a arătat spirit de luptă. De aceea cred că România are viitor, pentru că avem mulţi jucători tineri care se pot lupta din nou la un turneu final al Campionatului European, sperăm că nu după o pauză de 28 de ani", a adăugat Xavier Pascual.

Naţionala României a fost învinsă de formaţia Croaţiei cu scorul de 31-25 (16-12), marţi seara, la Mannheim, în ultimul său meci din Grupa B a Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2024 din Germania.

Tricolorii au pierdut anterior cu Austria, 24-31, şi cu Spania, 24-36.

Croaţia ocupă primul loc în clasamentul grupei, cu 5 puncte, urmată de Austria, 3 puncte, Spania, 2 puncte, România, 0 puncte. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în grupele principale.

Spania este vicecampioana europeană din 2022, Austria a învins România în ambele meciuri din preliminarii, cu 36-32 şi 35-30, iar Croaţia a fost vicecampioană în 2020. Spania a cucerit două titluri continentale, în 2018 şi 2020.

România nu se mai calificase la un Campionat European din 1996, când se clasa pe locul 9, iar la tragerea la sorţi a făcut parte din a patra urnă valorică. Pentru România este doar a treia participare la Campionatul European, la prima (1994) încheind pe locul 11.

Entuziasmant ce-a reușit canotajul românesc la Europenele din Ungaria. Ultima cursă, al patrulea aur pentru noi, în ”proba-regină”. Bilanțul total
Entuziasmant ce-a reușit canotajul românesc la Europenele din Ungaria. Ultima cursă, al patrulea aur pentru noi, în ”proba-regină”. Bilanțul total
Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a adus...
O nouă victorie magnifică pentru România, cu un avans colosal. Echipajul masculin care și-a spulberat rivalii
O nouă victorie magnifică pentru România, cu un avans colosal. Echipajul masculin care și-a spulberat rivalii
Andrei Cornea și Florin Enache au adus României a treia medalie de aur, la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged (Ungaria). În proba de dublu vâsle masculin, Andrei Cornea și Florin...
#Campionatul European handbal, #Romania, #selectioner , #stiri handbal