Spania si Gibraltar au fost separate dupa ce au nimerit in aceeasi grupa de la Euro 2016

Colaborator:Cornel Arhip
Duminica, 23 Februarie 2014, ora 21:099782 citiri
Spania si Gibraltar au fost separate dupa ce au nimerit in aceeasi grupa de la Euro 2016
Spania si Gibraltar separate dupa ce au nimerit in aceeasi grupa de la Euro 2016

Oficialii Campionatului European de Fotbal 2016 iau o decizie controversata si muta echipa Gibraltarului in alta grupa decat cea in care a fost repartizata, din cauza tensiunilor politice dintre Spania si Gibraltar.

La tragerile la sorti pentru preliminariile Campionatului European din 2016, Gibraltar a fost repartizata in grupa din care facea parte si echipa Spaniei, dar comitetul UEFA anuntase inca din decembrie ca aceste doua tari vor fi tinute separat daca vor fi extrase in aceeasi grupa, anunta Telegraph.

Secretarul general Gianni Infantino declarase in decembrie: "Gibraltar este un membru deplin si va participa la extragerea din 23 februarie, dar nu va juca impotriva Spaniei."

Gibraltar, cu o populatie de 29.000 de locuitori participa pentru prima data la un Campionat European, dupa ce a aplicat pentru prima data in 1999 pentru calitatea de membru UEFA, cand s-a confruntat cu o opozitie din partea Spaniei, care n-a vrut sa creeze un precedent pentru echipele de fotbal ale Tarii Basce si Catalane.

Gibraltar este teritoriu britanic, dar tara este revendicata de Spania inca din anii '60. In 1704, Spania a cucerit Gibraltarul, dar a cedat-o Marii Britanii in 1713.
Armenia si Azerbaijan urmau sa fie de asemenea tinute separat daca ar fi nimerit in aceeasi grupa, din cauza razboiului din perioada 1992-1994 dintre acestea si a faptului ca inca mai au dispute teritoriale.

Gibraltar face parte din grupa D a preliminariilor pentru Campionatul European din 2016, alaturi de Germania, Irlanda, Polonia, Scotia si Georgia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News