Unde va fi construit cel mai mare cămin studențesc din țară. „Este un moment istoric”

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 16:49
16926 citiri
Unde va fi construit cel mai mare cămin studențesc din țară. „Este un moment istoric”
Șantierul căminului studențesc din Timișoara FOTO: Tion.ro

Universitatea de Vest din Timișoara a inaugurat luni, 3 octombrie, o investiție a Guvernului României pentru construirea celui mai mare cămin studențesc din țară. Căminul se va construi în termen de 2 ani.

Noul cămin studențesc va avea o capacitate totală de 934 de locuri de cazare, va cuprinde și spații pentru persoanele cu dizabilități, locuri de parcare pentru mașini și biciclete, dar și spații de lectură, scrie Tion.ro. Valoarea investiției fiind de 138 de milioane de lei.

Proiectul include construirea unui imobil de șapte nivele, cu o capacitate de 902 locuri în camere de două persoane, cu baie în cameră și toate dotările și 32 de locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități. Vor fi 156 de locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete, conform reprezentanților UVT.

„Este un moment istoric pentru UVT și Timișoara. Studenții sunt cei care se vor bucura și beneficia de ceea ce vom face aici. Este un proiect care va fi benefic, pentru că suntem în deficit de locuri de cazare, iar după finalizarea lui vom putea răspunde nevoii studenților”, transmite rectorul UVT Marilen Pirtea.

Participanții și invitații la eveniment au pregătit o capsulă cu simboluri și un mesaj, care a fost pusă în fundația noului cămin studențesc.

Căminul se va construi în termen de 2 ani, pe str. Renașterii nr. 24B din Timișoara de către compania CONCELEX.

„Ne bucurăm să facem acest proiect în Timișoara și îmi doresc să fie un succes și primul pas al companiei în investiții locale în Timișoara. Avem și extinderea aeroportului Timișoara – plecări externe și suntem în așteptare pentru construcția unui spital aici. Execuția va fi gata la timp”, transmite Daniel Pițurlea din partea companiei Concelex.

Construcția celui mai mare cămin studențesc din țară este o investiție a Companiei Naționale de Investiții destinată studenților Universității de Vest.

Un nou cămin vor avea și studenții Universității Politehnica din București

Și la București, studenții vor avea locuri de cazare moderne. Universitatea Politehnica din București a început, în luna septembrie,un proiect pentru dezvoltarea infrastructurii campusului studențesc, urmând să demareze construcția unui nou cămin.

Clădirea va fi amplasată în campusul din Regie, va oferi 700 de locuri de cazare pentru studenții UPB și va fi finalizat în termen de 24 de luni. În plus, oferă numeroase spații multifuncționale și condiții moderne de cazare.

Clădirea cu zece etaje și 350 de camere va fi dotată pe fiecare etaj cu săli de lectură, spălătorii și uscătorii, chicinete și săli de mese. De asemenea, va avea și o parcare subterană. Clădirea oferă cazare și studenților cu dizabilități în camere special amenajate. Căminul va fi dotat cu panouri solare pentru apă caldă menajeră și va avea o fațadă eficientă energetic.

Valoarea totală a investiției este de 24.415.163 euro (TVA inclus).

UPB are în patrimoniu 29 de cămine (26 în campusul din Regie si 3 în campusul Leu), iar în anul universitar care va începe oferă 12.000 de locuri de cazare.

Universitatea Politehnica din București, cea mai mare universitate tehnică din țară, are peste 30.000 de studenți înscriși anual la toate ciclurile de învățământ, 15 facultăți și peste 1.800 de cadre didactice și cercetători. UPB are peste 80 de laboratoare și 68 de centre de cercetare cu tehnologie de ultimă generație.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul aberant pentru care un bărbat a anunțat prezența unei bombe la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă la Timişoara SURSE
Motivul aberant pentru care un bărbat a anunțat prezența unei bombe la bordul avionului ce a aterizat de urgenţă la Timişoara SURSE
Un cetăţean din Polonia ar fi fost cel care a anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului care efectua o cursă charter de la Wroclaw spre Hurgada şi care a trebuit să aterizeze la...
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
Un avion a aterizat de urgență la Timișoara, după o amenințare cu bombă. Cei 123 de pasageri au fost evacuați
A fost activat planul rosu de acțiune dupa ce a fost facuta o amenintare cu bomba la bordul unui avion, Aeronava a aterizat de urgenta pe Aeroportul Timisoara la miezul noptii, arată Opinia...
#camin studentesc, #Timisoara, #Politehnica Bucuresti, #modernizare campus studentesc, #locuri cazare studenti , #stiri invatamant