Ce măsuri se iau după incidentul de la școala unde trei fete au fumat o țigară cu substanțe interzise și au ajuns la spital

Vineri, 23 Septembrie 2022, ora 18:30
4082 citiri
Ce măsuri se iau după incidentul de la școala unde trei fete au fumat o țigară cu substanțe interzise și au ajuns la spital
Ministerul Educației anunță că vor fi montate camere de supraveghere în spațiile exterioare ale Școlii Centrale FOTO: CNSCB

Ministerul Educației a anunțat că, în urma incidentului de ieri, când trei eleve de la o şcoală de prestigiu din Bucureşti au ajuns la spital, după ce au consumat droguri în pauză, spațiile exterioare ale Școlii Centrale vor fi supravegheate video, scrie EduPedu.

Banii pentru plata camerelor vor fi achitați de Ministerul Educației. Directorul unității de învățământ Lucian Popa spune că a făcut solicitare la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani.

Cele trei fete urmează a fi externate de pe secția de toxicologie a spitalului “Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Recent, doi deputați PSD au anunțat o inițiativă legislativă privind controale antidrog în școli și la festivaluri.

Secretarul de stat în ministerul Educației, Sorin Ion, a spus că, în urma incidentului de ieri, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video, iar ministerul va suporta plata camerelor de supraveghere.

“Noi am făcut solicitare pentru al doilea an consecutiv la Consiliul local al Primăriei sectorului 2 pentru a achita sistem de supraveghere în zona din afara școlii, însă nu au fost bani”, spune directorul unității de învățământ Lucian Popa.

“În școală și în curtea Școlii Centrale există camere de supraveghere pentru asigurarea siguranței în perimetru. Nu a intrat nimeni străin în școală pentru că avem pază și accesul se face doar pe bază de carnet de elev. Dar nu avem dreptul să percheziționăm pe nimeni, nu știm cu ce intră elevii în școală”, explică directorul.

Reamintim că joi, 22 septembrie, trei fete în vârstă de 14 ani, eleve ale Școlii Centrale, s-au simțit rău în timpul orelor, una având vărsături.

“Un profesor a remarcat în timpul pauzei că una dintre fete nu se simte bine, iar la scurt timp, în oră, i s-a făcut rău”, explică directorul Școlii Centrale din București pentru Edupedu.ro.

“Am chemat ambulanța. Când am văzut că li se face rău și altor 2 fete, am mai chemat un echipaj. Au ajuns la fața locului și poliția secției 6 și Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti”.

Fetele ar fi recunoscut că au fumat o țigară cu anumite substanțe, dar sunt prea noi aceste substanțe și la analize nu au putut fi depistate, mai spune purtătoarea de cuvânt a spitalului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul închide școlile și şi restricţionează adunările publice, de teama unui atac al Iranului
Israelul închide școlile și şi restricţionează adunările publice, de teama unui atac al Iranului
Armata israeliană a anunţat sâmbătă că închide şcolile din motive de securitate şi limitează adunările publice, după ce Iranul a ameninţat cu represalii pentru atacul mortal asupra...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#camere supraveghere, #scoli, #incident, #substante interzise, #tigara , #elevi