Cum decorezi camera copilului. Amenajări care să stimuleze imaginația și să ofere siguranță

Duminica, 18 Septembrie 2022, ora 23:51
1834 citiri
Cum decorezi camera copilului. Amenajări care să stimuleze imaginația și să ofere siguranță
Camera copilului devine colțul său sigur din casă FOTO: Pixabay.com

Fie că este încă bebeluș, ori merge deja la grădiniță sau la școală, camera sa va fi cel mai sigur colț din casă.

Îi va fi atât refugiu, cât și spațiu de joacă în zilele ploioase, centru de recreere, de odihnă, locul unde își va face temele și va învăța pentru școală.

Indiferent de vârstă, camera copilului trebuie să fie un echivalent al brațelor mamei: să îi inspire siguranță și bucurie.

Așadar, este necesar să abordezi o temă potrivită pentru decor și să amenajezi armonios camera copilului tău.

Ce pat să alegi

Îți propunem, în primul rând, să alegi un cadru pentru pat deosebit, versatil, potrivit atât pentru băieței, cât și pentru fetițe.

Materialele naturale, cum ar fi lemnul, vor rămâne mereu clasice și de bun-gust.

Încurajează-l pe cel mic să își exprime personalitatea. Îi poți propune chiar lui să aleagă o astfel de temă pentru decorarea patului: dacă îi place natura, alegeți împreună diferite obiecte care ar putea să se potrivească cu acest concept de decor.

De exemplu, puteți achiziționa o plantă agățătoare, pe care să o montați la baza patului. Puteți înfășura, mai apoi, ramurile plantei în jurul cadrului patului.

Amenajează o bibliotecă

O altă idee este aceea de a refuza impulsul de a încărca spațiul inutil.

Vrei că cel mic să se simtă încurajat către partea creativă, să poată gândi limpede, să aibă liberate în exprimare? Îți recomandăm să optezi pentru un decor simplu, care să îi permită dezvoltarea personală. Un decor simplu îl va provoca pe cel mic: imaginația va crește, își va descoperi singur o estetică și va învăța să o aplice.

Este important ca orice camera destinată unui copil să conțină o mică bibliotecă, un dulap pentru haine, un banc de lucru (care ulterior va putea fi înlocuit cu un mic birou).

Optează pentru culori simple

Un alt aspect de care e bine să ții cont este culoarea pe care o alegi pentru pereții camerei copilului.

Sigur că ai opțiunea de a alege culori vii, aprinse, însă acestea sunt foarte obositoare, iar urmările ar putea fi unele dintre acestea: un copil cu o atitudine negativistă, respingătoare, irascibilitatea celui mic, refuzul de a petrece timp în camera sa.

5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
5 competențe care bat tehnologia și te fac indispensabil la locul de muncă
Dezvoltarea tehnologiei a amenințat în ultimii ani să înlocuiască muncitorii umani cu inteligență artificială (AI). S-a estimat că până în 2025, AI ar putea prelua 52% din locurile de...
O capsulă rusească Soiuz s-a cuplat la Stația Spațială Internațională. La bord se află prima cosmonaută belarusă din istorie
O capsulă rusească Soiuz s-a cuplat la Stația Spațială Internațională. La bord se află prima cosmonaută belarusă din istorie
Capsula rusească Soiuz lansată în urmă cu două zile şi care o are la bord pe prima cosmonaută belarusă din istorie, Marina Vasilevskaya, s-a conectat luni cu Staţia Spaţială...
#camera, #copil, #amenajare, #spatiu, #imaginatie, #siguranta , #copii