Dosarul Loteria II, in care sunt implicati Camelia Voiculescu si George Copos, rejudecat de la zero

Vineri, 16 Ianuarie 2015, ora 15:07
19115 citiri
Dosarul Loteria II, in care sunt implicati Camelia Voiculescu si George Copos, rejudecat de la zero
Foto: Blog/Rahoveanu

Noul judecator din dosarul Loteria II, Georgiana Iorguta, a stabilit, vineri, rejudecarea de la inceput a cauzei, iar toate actele efectuate pana in prezent sa fie anulate si administrarea probelor din aceasta cauza sa se faca de la zero.

Tribunalul Bucuresti a reluat dezbaterile in dosarul Loteria II, in care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu si alte 11 persoane sunt judecati pentru manipularea pietei de capital.

Judecatoarea Georgiana Iorguta a invocat, din oficiu, decizii CEDO din ultimii ani privind spete in care s-a dat castig de cauza solicitantilor pe motiv ca nu au fost ascultati de judecatori in procesele lor, fara a nominaliza astfel de cauze, si a stabilit ca judecata in dosar sa se reia de la zero.

George Copos si Camelia Voiculescu, din nou in instanta in dosarul Loteria II

Astfel, magistratul urmeaza sa reaudieze inculpatii si martorii, sa administreze din nou probele solictate atat de DNA, cat si de inculpati, in conditiile in care toate actele efectuate pana in prezent in dosar vor ramane nule.

Atat procurorul DNA prezent la sedinta, cat si avocatii inculpatilor din dosar au fost de acord cu argumentele judecatoarei, iar aceasta a stabilit ca judecata in proces sa inceapa in 27 februarie.

Acuzatiile din dosar

In dosarul Loteria II, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 29 decembrie 2008, pe Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu si Sorin Pantis, alaturi de alte zece persoane, pentru manipularea pietei de capital.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi imprumutat 2,3 milioane de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, si apoi a finantat achizitia de catre aceasta societate a unui pachet de actiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru 2,5 milioane de lei.

Acuzatiile privind privatizarea Electronica, numita apoi Ana Electronic, este explicata de procurori prin "inginerie financiara", care presupune operatiuni de plasare, stratificare si integrare a titlurilor de participare.

DNA acuza: Rasdaq, paravan pentru tranzactiile neloiale din Loteria II

De asemenea, procurorii sustin ca Ana Electronic a incercat sa evite si plata unui impozit de 25 la suta prin interpunerea unor persoane in procesul de vanzare-cumparare.

Potrivit rechizitoriului, prin "operatiuni de stratificare", persoanele cercetate in dosarul Loteria II ar fi vandut si revandut 40 de spatii comerciale, preluate de Ana Electronic, care ar fi fuzionat prin absorbtie cu Fast Service Electronica, obtinand venituri de peste 23,8 milioane de lei, banii intrand apoi in "circuitul spalarii", prin mai multe firme.

Judecarea a inceput cu o intarziere de peste un an, din cauza ca dosarul a fost trimis de la instanta suprema la Tribunalul Bucuresti si inapoi, din motive de compententa, avand in vedere ca Gheorghe Copos a fost parlamentar.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Loteria II rejudecat, #Loteria II reluat zero, #Loteria II Camelia Voiculescu, #Loteria II George Copos , #DNA