Copos si Camelia Voiculescu, achitati definitiv in dosarul Loteria II

Joi, 24 Martie 2016, ora 17:38 7959 citiri
Foto: Arhiva B1 TV

George Copos si Camelia Voiculescu au fost achitati, joi, de catre magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), in dosarul Loteria II.

Decizia judecatorilor este definitiva, dupa ce Copos si fiica lui Dan Voiculescu au fost achitati si in prima instanta de catre Tribunalul Bucuresti, insa DNA a contestat hotararea la CAB.

Camelia Voiculescu si George Copos, achitati in dosarul Loteria II - Urmeaza apelul

Dosarul Loteria II a fost deschis de DNA in 2007, iar un an mai tarziu, cei doi au fost trimisi in judecata, alaturi de alte 11 persoane, sub acuzatii precum manipularea pietei de capital, spalare de bani, fals in inscrisuri sau folosirea unor informatii nedestinate publicitatii.

Toti cei 13 inculpati au fost achitati in prima instanta, pe 25 iunie 2015, decizia fiind mentinuta de judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti.

Procesul Loteria II, in care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, au fost trimisi in judecata de DNA, a avut primul termen in 22 ianuarie 2009 la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au sustinut ca cele 13 persoane au manipulat piata de capital si au creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat.

DNA acuza: Rasdaq, paravan pentru tranzactiile neloiale din Loteria II

In luna ianuarie a anului 2015, judecatoarea Georgiana Iorguta a stabilit rejudecarea de la inceput a cauzei. Magistratul a invocat, din oficiu, decizii CEDO din ultimii ani privind spete in care s-a dat castig de cauza solicitantilor, pe motiv ca nu au fost ascultati de judecatori in procesele lor, fara a nominaliza insa astfel de cauze.

Dosarul Loteria II, in care sunt implicati Camelia Voiculescu si George Copos, rejudecat de la zero

Instanta suprema a decis ca nu e competenta sa judece dosarul Loteria II

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News