Camelia Voiculescu si George Copos, achitati in dosarul Loteria II - Urmeaza apelul

Joi, 25 Iunie 2015, ora 15:58 4840 citiri
Foto: B1TV (Arhiva)

Camelia Voiculescu, George Copos si Sorin Pantis au fost achitati, joi, de Tribunalul Bucuresti in dosarul Loteria II, decizia putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti de procurorii DNA.

Dosarul a fost deschis de DNA in 2007, iar un an mai tarziu, cei trei au fost trimisi in judecata, alaturi de alte 10 persoane, sub acuzatii precum manipularea pietei de capital, spalare de bani, fals in inscrisuri sau folosirea unor informatii nedestinate publicitatii.

Toti cei 13 inculpati au fost achitati, joi, in prima instanta, informeaza B1TV.

Este de asteptat ca dupa motivarea deciziei de astazi a instantei procurorii DNA sa o conteste, iar Curtea de Apel Bucuresti sa fixeze un prim termen de judecata, fiind de asteptat ca in cel mult un an sa se dea o solutie definitiva.

Infractiunile din acest dosar sunt foarte grave, asa ca nu se pune problema prescrierii faptelor, informeaza sursa citata.

Procesul Loteria II, in care fostul vicepremier George Copos, fostul ministru al Comunicatiilor Sorin Pantis si Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, au fost trimisi in judecata de DNA, pentru manipularea pietei de capital, a a vut primul termen in 22 ianuarie 2009 la Tribunalul Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au sustinut ca cele 13 persoane au manipulat piata de capital si au creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietatii de Stat.

Procesul Loteria II incepe pe 22 ianuarie

DNA acuza: Rasdaq, paravan pentru tranzactiile neloiale din Loteria II

In luna ianuarie a acestui an, judecatoarea Georgiana Iorguta a stabilit rejudecarea de la inceput a cauzei. Magistratul a invocat, din oficiu, decizii CEDO din ultimii ani privind spete in care s-a dat castig de cauza solicitantilor pe motiv ca nu au fost ascultati de judecatori in procesele lor, fara a nominaliza astfel de cauze.

Instanta suprema a decis ca nu e competenta sa judece dosarul Loteria II

Dosarul Loteria II, in care sunt implicati Camelia Voiculescu si George Copos, rejudecat de la zero

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News