Camelia Potec știe ce s-a întâmplat cu Popovici la Mondiale: ”Totul a făcut parte dintr-un plan”

Joi, 27 Iulie 2023, ora 18:08
8995 citiri
Camelia Potec știe ce s-a întâmplat cu Popovici la Mondiale: ”Totul a făcut parte dintr-un plan”
Camelia Potec FOTO Facebook

David Popovici, care era deţinătorul titlului şi este recordmanul mondial la 100 m, s-a clasat, joi, doar pe locul şase în finala de la Campionatul Mondial de la Fukuoka.

Popovici, care a înotat pe culoarul doi, a fost cronometrat cu timpul 47.83. În semifinale, el a avut timpul 47.66.

Titlul mondial a fost câştigat de australianul Kyle Chalmers, cu timpul 47.15, urmat pe podium de americanul Jack Alexy (47.31) şi de francezul Maxime Grousset (47.42).

Tot la Fukuoka, la 200 m liber, David Popovici s-a clasat marţi pe locul patru. El era deţinătorul titlului.

Dublul eșec suferit de Popovici a fost explicat de Camelia Potec, președintele Federației de Natație și Pentatlon Modern.

„David este om, este un sportiv talentat care munceşte extrem de mult. Are şi momente şi se poate întâmpla orice în viaţa unui sportiv. Orice sportiv are puterea să treacă peste momentele dificile şi de a reveni cu picioarele pe pământ când e la cel mai înalt nivel.

Este la primul an de seniorat, e un om care şi-a terminat liceul şi şi-a dat examenul de Bacalaureat, un obiectiv pe care l-a avut în acest an. A intrat şi la facultate, a avut un an în care a participat la mai multe ediţii. S-a calificat şi la Jocurile Olimpice. De această dată, nu a reuşit să aducă medalii în România.

Asta nu înseamnă că obiectivul lui nu rămâne acelaşi, acela de a se întoarce de la Paris cu o medalie. Totul a făcut parte dintr-un plan de pregătire, care a fost acceptat şi susţinut de noi şi nu vorbesc de planul făcut de David, ci de cel făcut de Adrian cu echipa lui. Lucrurile nu au ieşit aşa cum ne-am dorit. Din punctul nostru de vedere, acesta nu este un eşec. El va învăţa foarte multe.

Nu are de ce să fie dezamăgit, a luptat, dar nu a câştigat medalii. Lucrurile se vor rezolva în urma discuţiilor cu antrenorul. Noi suntem alături de el, este cel care a uimit pe toată lumea anul trecut. Dacă a terminat pe 4, nu înseamnă că nu îl mai iubim. Pentru noi, locul 4 nu este un eşec. Şi nici locul 6. A cântărit locul 4”, a declarat Potec, potrivit Antena Sport.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Încă o lovitură primită de FC Barcelona după eșecul dramatic din marele derby
Încă o lovitură primită de FC Barcelona după eșecul dramatic din marele derby
Frenkie de Jong, mijlocaşul central al clubului spaniol FC Barcelona, s-a accidentat în derby-ul de duminică, pierdut în compania echipei Real Madrid, scor 2-3, şi va lipsi de pe teren până...
#camelia potec, #David Popovici, #mondiale, #esec , #stiri din sport