Cămătari reținuți de DIICOT. Dobânzi "de peste 100%" la împrumuturi, restanțieri bătuți și sechestrați de șase bărbați

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 12:30 3575 citiri
Diicot a făcut percheziții la cămătari FOTO: captură Poliția-DIICOT

Procurorii DIICOT din Hunedoara au anunțat vineri, 2 septembrie, că au reţinut şase bărbaţi, acuzaţi că acordau împrumuturi cu dobânzi enorme de 100%, iar datornicii care nu reuşeau să înapoieze la timp banii erau bătuţi şi sechestraţi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei şase inculpaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi lipsire de libertate în mod ilegal.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în primăvara anului 2021, pe raza judeţului Hunedoara a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat în mod coordonat până în anul 2022, în scopul săvârşirii infracţiunii de camătă. În acest scop, membrii grupului infracţional organizat au acordat, ca îndeletnicire, în perioada septembrie 2021 - aprilie 2022, fără a fi autorizaţi în condiţiile legii, împrumuturi cu dobânzi semnificative, de peste 100%.

Pentru recuperarea datoriilor şi perceperea dobânzilor impuse, aceştia au recurs la ameninţări şi la violenţă fizică, mergând până la lipsirea de libertate a datornicilor. Până în prezent au fost identificate un număr de 26 de persoane vătămate", transmite DIICOT.

În urmă cu câteva zile, procurorii au efectuat mai multe percheziţii în acest caz, fiind găsite sume mari de bani, dar şi documente referitoare la autoturisme lăsate în garanţie de persoanele împrumutate de cămătari.

Cei şase cămătari au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Hunedoara.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News