Călugărițe arestate în Italia pentru violență împotriva copiilor. Bătăile cumplite la care îi supuneau pe minorii ce așteptau să fie adoptați

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 18:42 2547 citiri
Călugărițe FOTO Unsplash

Patru călugăriţe de la o instituţie pentru minori administrată de biserică pe insula Ischia, din sudul Italiei, au fost arestate miercuri, 16 noiembrie, relatează dpa.

Acestea sunt acuzate de violenţă împotriva copiilor.

Printre călugărițele arestate se află și şefa instituţiei.

Ancheta a fost declanşată în urma unei filmări realizate de un minor, în care se vede una dintre călugăriţe pălmuind un copil de patru ani şi trăgându-l de păr în timp ce alţii priveau. Poliția a precizat că în înregistrare se poate vedea și cum fratele copilului, în vârstă de opt ani, încearcă să intervină, însă este lovit de călugăriţă, provocându-i sângerări nazale. Anchetatorii au declarat că au descoperit şi alte cazuri de minori loviţi cu papuci în zona gâtului sau a mâinilor.

Instituţia bisericii din nordul insulei italiene Ischia, în Golful Napoli, găzduieşte minori care aşteaptă să fie preluaţi de asistenţi maternali sau să fie adoptaţi, precum şi copii care locuiesc acolo ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti, potrivit Digi24.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News