Cea mai în vârstă persoană din lume a dezvăluit secretul longevității. Povestea femeii care a trecut prin două pandemii

Miercuri, 27 Aprilie 2022, ora 21:16 4119 citiri
Lucile Randon s-a născut la 11 februarie 1904 FOTO Wikipedia

O călugăriță franceză care a fost numită cea mai în vârstă persoană, la cei 118 ani ai săi, și-a dezvăluit secretul vieții lungi.

Lucile Randon, cunoscută drept sora Andre din 1944, este considerată cea mai în vârstă persoană în viață după ce deținătorul recordului anterior, Kane Tanak, a murit luni, la 119 ani.

Potrivit Guinness World Records, sora Andrew este, de asemenea, a treia cea mai în vârstă persoană franceză și a treia cea mai în vârstă persoană europeană înregistrată vreodată.

Călugărița, care a supraviețuit pandemiei de gripă spaniolă din 1918, a devenit și cea mai în vârstă supraviețuitoare a Covid-19 după ce a fost testată pozitiv pentru virus la 16 ianuarie 2021 și și-a revenit trei săptămâni mai târziu.

Rezistența sa poate fi legată de faptul că bea un pahar de vin în fiecare zi, potrivit The Independent.

”Paharul ei de vin o întreține și este probabil secretul ei de longevitate. Nu știu, nu încurajez oamenii să bea un pahar de vin în fiecare zi!”, a spus un membru al personalului de la casa de bătrâni în care a locuit sora Andre în ultimii 12 ani.

De asemenea, sorei Andre îi place să se răsfețe din când în când cu dulciuri, în special cu ciocolată.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sora Andre a lucrat ca profesor și guvernantă, înainte de a se angaja la un spital din Vichy, unde a rămas 28 de ani.

Mai târziu, și-a dedicat viața serviciului religios și a devenit călugăriță catolică. A fost făcută cetățean de onoare la Toulon, unde locuiește, în 2019, și a primit chiar și o scrisoare de la Papa Francisc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News