Călugărul care l-a șantajat cu filmări compromițătoare pe fostul episcop Onilă de la Huși ar putea fi eliberat condiționat

Vineri, 18 Februarie 2022, ora 11:33
3326 citiri
Călugărul care l-a șantajat cu filmări compromițătoare pe fostul episcop Onilă de la Huși ar putea fi eliberat condiționat
Corneliu Onilă și Sebastian Jitaru FOTO vremeanoua.ro

Călugărul care a zdruncinat din temelii Episcopia Hușilor, Sebastian Jitaru, află vineri, 18 februarie, dacă va fi eliberat condiționat.

Încarcerat pentru șantajarea fostului episcop, Corneliu Onilă, Jitaru are toate șansele să scape de închisoare, pentru că a efectuat o bună parte din cei trei ani și șase luni primiți drept pedeapsă.

Ceilalți doi preoți, împreună cu care Jitaru a pus la cale planul de a obține sume imense de la episcopul Onilă, intimidat cu filmulețe rușinoase, au scăpat mai repede.

Instanța Judecătoriei Iași i-a respins deja de două ori cererea călugărului Jitaru, chiar dacă apărătorul său a accentuat faptul că acesta a fost cuminte, a respectat regimul de detenție, făcând rugăciuni și învățându-i și pe ceilalți deținuți să se roage.

Procurorii au reușit să dovedească în fața instanței faptul că episcopul Onilă era șantajat încă din perioada 2006 – 2007 cu filmări compromițătoare, iar Sebastian Jitaru pusese totul la cale, în detalii amănunțite.

Cumpărase o cameră de filmat de mici dimensiuni și pusese un elev de seminar, pe care și el îl abuzase la rândul lui, să adune imagini relevante, scrie vremeanoua.ro.

În vara lui 2017, în curtea Episcopiei au descins procurorii, care au verificat toate chiliile, în căutarea materialelor compromițătoare.

Onilă, sfătuit de apropiați, s-a plâns la DNA Iași că este șantajat de Jitaru și de doi preoți, Bumbu și Damian.

Apropiații ierarhului știau că Jitaru este un om răzbunător, răzvrătit și periculos, acesta fiind și modul în care l-au descris în mărturiile lor în anchetă.

Episcopul Onilă a fost supus ani la rând unor presiuni inimaginabile de arhimandritul Jitaru.

Chiar dacă Onilă a susținut personal și prin avocați, că sunt doar imagini trucate și nu e el în acele secvențe, expertiza a dovedit că filmulețele sunt reale.

Procesul de șantaj a mers mai departe și Jitaru, alături de cei doi preoți, au fost condamnați definitiv în 2019.

Vineri, 18 februarie, Sebastian Jitaru află cum va soluționa instanța Judecătoriei Iași cererea sa de eliberare condiționată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
Ce pedeapsă cu închisoarea a primit o femeie care și-a permis să hărțuiască un artist celebru
O femeie care l-a hărţuit pe cântăreţul Harry Styles a fost închisă şi i s-a interzis să îl vadă pe acesta pe scenă, potrivit news.sky.com. Myra Carvalho, în vârstă de 35 de ani,...
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Despăgubiri de peste un miliard și închisoare pe viață în cazul medicului care a agresat sexual sute de gimnaste
Departamentul american al Justiţiei va plăti aproximativ 100 de milioane de dolari unui număr de aproximativ o sută de gimnaste agresate sexual de fostul medic al lotului naţional, Larry...
#calugar, #inchisoare, #santaj, #episcopia husilor, #episcop, #filmari, #compromitator, #eliberare conditionata , #inchisoare
Comentarii
Poza CushCus
CushCus
rank 5
Sa-l elibereze! ca il asteapta AUR sa l ia membru important si