Ponturi de aur pentru a crește eficiența caloriferelor și a economisi bani: "Tehnica este deosebit de utilă dacă sunt poziționate direct sub o fereastră"

Miercuri, 30 Noiembrie 2022, ora 22:39
45096 citiri
Ponturi de aur pentru a crește eficiența caloriferelor și a economisi bani: "Tehnica este deosebit de utilă dacă sunt poziționate direct sub o fereastră"
Calorifer poziționat sub fereastră FOTO Pexels.com

Este crucial să vă asigurați că radiatorul funcționează cât mai eficient posibil, mai ales că prețurile la energie au crescut.

Experții în energie au împărtășit cum poate fi îmbunătățită eficiența caloriferelor.

Este important ca radiatoarele să încălzească eficient locuința pe tot parcursul lunilor de toamnă și iarnă.

Investește în reflectoare pentru radiatoare

Vorbind pentru Express.co.uk, Matthew Jenkins de la Myjobquote.co.uk a explicat cât de importante sunt pentru calorifere "reflectoarele": „Reflectoarele pentru radiatoare sunt relativ ieftine și ușor de instalat.

Sunt montate în spatele radiatorului și ajută la asigurarea că nu este irosită căldura prin trecerea prin peretele din spatele caloriferului. În schimb, aceste dispozitive la îndemână asigură cât mai multă căldură reflectată înapoi în cameră.”

George Bishop, trainer în domeniul gazelor și energiei regenerabile la HybridTec, a fost și el de acord cu acest sfat: „Dacă un radiator este pe un perete exterior, cel mai bun mod de a-l face mai eficient este să puneți un strat de folie de tablă în spatele caloriferului - cea mai mare pierdere de căldură este prin perete.

Poate fi de până la 30% și, prin urmare, utilizarea foliei obișnuite folosite în bucătărie poate îmbunătăți eficiența radiatorului cu 10%, în timp ce camera se va încălzi cu 10% mai repede.”

Puneți un raft deasupra caloriferului

Montarea unui raft deasupra unui calorifer nu numai că va aduce un plus la estetica unei camere, dar este asigurarea că nu este limitat felul în care circulă căldura.

„Un raft deasupra caloriferului poate ajuta la reflectarea căldurii înapoi în cameră. De asemenea, poate împiedica căldura să se ridice și să se piardă în tavan.

În schimb, aerul cald va fi împins în cameră. Rafturile de deasupra radiatorului sunt deosebit de utile atunci când sunt combinate cu reflectoare.”

Această tehnică este deosebit de utilă dacă aveți radiatoare care sunt poziționate direct sub o fereastră.

Aerisirea caloriferelor

„Una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți eficiența caloriferelor este să le aerisiți. Acest proces implică deschiderea supapelor de aerisire și eliberarea aerului din calorifer.

Acest lucru vă va ajuta să scăpați de orice puncte reci de pe calorifere și să vă asigurați că sistemul poate funcționa la întregul său potențial, crescând eficiența sistemului dumneavoastră de încălzire.”

Jordan Chance de la PlumbNation a sfătuit, de asemenea, să fie aerisite caloriferele, astfel încât gospodăriile să poată profita la maximum de acestea.

„Cea mai rapidă modalitate de a verifica dacă aerul a intrat în sistemul dumneavoastră de încălzire este să porniți încălzirea centrală și să vă simțiți caloriferul. Dacă radiatorul este cald în partea de jos, dar rece în partea de sus, acesta este în general un semn că aerul este prezent.”

Curățați caloriferele în mod regulat

Ca și în cazul tuturor celorlalte aparate, și caloriferele trebuie curățate în mod regulat.

„Murdăria și praful pot reduce circulația aerului cald. Curățarea întregului radiator, inclusiv spațiul dintre aripioare, poate ajuta la îmbunătățirea circulației, permițând radiatorului să dea mai multă căldură.”

Jordan i-a îndemnat pe proprietarii să adauge curățarea caloriferelor la rutina lor săptămânală.

„Dacă caloriferele tale nu sunt în rutina ta de curățare săptămânală, atunci este timpul să le adaugi. Acumularea de praf vă poate afecta sănătatea, alergiile și factura de încălzire. Straturile de praf din caloriferul dumneavoastră pot împiedica evacuarea eficientă a căldurii, ceea ce înseamnă că caloriferele dumneavoastră vor trebui să lucreze mai mult pentru a vă încălzi camera.”

„Dacă aveți calorifere cu panou dublu, folosiți o perie lungă și subțire pentru a curăța golul - în special dedesubt - unde s-ar putea să se fi acumulat praf între cele două panouri. Praful poate opri fluxul de aer și asigurarea că acesta este curat poate îmbunătăți eficiența cu până la încă 10 procente.”

Mutați mobila departe de calorifere

Rearanjarea mobilierului din case va ajuta la economii mari la facturile anuale de energie.

„Dacă aveți mobilier, în special o canapea, în fața caloriferului, atunci asigurați-vă că există un spațiu între calorifer și spatele canapelei.

Acest lucru va îmbunătăți eficiența încăperii cu până la 20%, deoarece va permite curenților de convecție să circule căldura mai eficient.”

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Temperatura ideală în casă: românii preferă să aibă între 22 și 24°C în locuințe STUDIU
Aproape jumătate dintre români susţin că temperatura ideală din locuinţă trebuie să fie cuprinsă între 22 şi 24°C şi chiar peste, în timp ce doar 3,8% susţin că se simt confortabil...
#calorifere, #eficienta energetica, #crestere, #economii, #facturi, #ponturi , #stiri sociale
Comentarii