Mii de români au semnat o petiție pentru susținerea preotului Calistrat, care a lovit o femeie: ”Neomarxiștii îl atacă necontenit”

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 11:09
3618 citiri
Mii de români au semnat o petiție pentru susținerea preotului Calistrat, care a lovit o femeie: ”Neomarxiștii îl atacă necontenit”
Părintele a fost filmat în timp ce lovește cu putere o femeie peste cap, aceasta căzând la pământ FOTO Facebook/ Parintele Calistrat

Mii de români au semnat în doar câteva zile o petiție online pentru susținerea preotului Calistrat Chifan, de la mănăstirea Vlădiceni, din județul Iași, care a lovit o enoriașă în curtea bisericii.

Petiția are peste 30.000 de distribuiri și aproape 3.800 de semnături. Inițiatorii cred în nevinovăția preotului și arată cu degetul către cele două femei implicate în conflict.

„Am inițiat această petiție pentru a-l susține pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului. De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveștii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au injurat medicii și că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Așadar, vrem aflarea adevărului si vrem protejarea parintelui Calistrat de neomarxistii care îl atacă necontenit”, se arată în petiția online, conform Adevărul.

„E nevinovat, totul e o înscenare / Surorile lui Iuda trebuie pedepsite / Semnez petiția, pentru că îl susțin”, sunt câteva dintre mesajele celor care au semnat deja.

Părintele Calistrat nu mai are voie să țină slujbe

Vlădiceni, nu mai poate sluji pe durata cercetărilor, a declarat, luni, 14 noiembrie, preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Preotul nu mai poate spovedi credincioșii, dar poate participa la Sfânta Liturghie, însă nu ca preot slujitor.

„Confirm faptul că Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a fost oprit de la slujirea celor sfinte pe durata cercetărilor. În luarea unei decizii finale se va lua în calcul și rezultatul plângerii depuse la Poliție de persoana implicată în incident. O astfel de situație produce, desigur, multă durere și întristare; ea devine prilej de sminteală și de judecată. Perioada de post care începe mâine este, pentru toți credincioșii ortodocși, și un timp al pocăinței, al cercetării conștiinței, al mărturisirii păcatelor proprii. Nădăjduim să fie timp cu folos, care să aducă mângâiere celor răniți și pace inimilor tulburate”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pe data de 9 noiembrie, preotul Calistrat Chifan s-a certat cu mai multe femei și a lovit pe una dintre ele. Evenimentul a avut loc în curtea mănăstirii Vlădiceni, din județul Iași.

Pod prăbușit în SUA: Paza de coastă caută materiale periculoase în containerele avariate ale navei FOTO/VIDEO
Pod prăbușit în SUA: Paza de coastă caută materiale periculoase în containerele avariate ale navei FOTO/VIDEO
Paza de Coastă din America examinează mai mult de o duzină de containere avariate - unele conţinând materiale potenţial periculoase - care se aflau la bordul cargobotului ce s-a izbit,...
UPDATE Un pod de 2,5 km din SUA s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai multe mașini au căzut în apă VIDEO
UPDATE Un pod de 2,5 km din SUA s-a prăbușit după ce a fost lovit de o navă. Mai multe mașini au căzut în apă VIDEO
Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi, 26 martie, după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta, relatează presa americană. UPDATE...
#calistrat chifan, #petitie, #lovit , #stiri sociale