Călin Georgescu, făcut președinte de onoare al AUR. Noul oficial al alianței îi consideră „eroi” pe Zelea Codreanu și Ion Antonescu și preamărește „înțelepciunea rusească”

Marti, 25 Ianuarie 2022, ora 11:32 8346 citiri
Călin Georgescu alături de copreședintele AUR George Simion FOTO Facebook / Călin Georgescu

Copreședintele AUR George Simion a anunțat luni seară, 24 ianuarie, că formațiunea are un președinte de onoare.

”Mă bucur că de azi începând domnul Călin Georgescu a acceptat să fie președinte de onoare al partidului și că reușim să unificăm toate forțele, pentru că vor apărea încă zece partide precum AUR în perioada următoare – unele au apărut – tocmai ca să fragmenteze votul suveranist, votul forței patriotice. Și nu o să permit lucrul acesta, fiecare e binevenit în AUR, avem destule funcții să le dăm”, a declarat George Simion la Antena 3.

Simion a explicat apoi că Georgescu ar putea fi un posibil candidat al AUR pentru alegerile prezidențiale.

”Cu siguranță AUR va intra în turul 2 la alegerile prezidențiale cu al său candidat. Și eu cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României. Acum, cine va fi candidatul din partea AUR vom vedea. Domnul Călin Georgescu este un om foarte capabil”, a mai afirma co-președintele AUR.

În 2020, Călin Georgescu i-a catalogat drept ”eroi ai neamului românesc” pe căpetenia legionară Corneliu Zelea Codreanu, autorul unor asasinate politice în perioada interbelică, și pe Ion Antonescu, coordonatorul Holocaustului din România.

”România nu a trăit prin sclavi, ci a trăit prin Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Horia, Avram Iancu, Cuza, Kogălniceanu, prin Corneliu Zelea Codreanu, prin mareșalul ion Antonescu și mulți mulți alți eroi. Prin ei vorbește și a vorbit istoria națională, și nu prin lacheii de serviciu ai puterilor globaliste care azi conduc România vremelnic. Români: sus inimile, jos măștile”, spunea Călin Georgescu într-un clip video postat pe pagina sa de Facebook în 9 noiembrie 2020.

Georgescu s-a remarcat în aprilie 2021 când a declarat într-o emisiune la Metropola TV despre situația tensionată dintre Ucraina și Rusia că ”Șansa României este înțelepciunea rusească”, arată G4 Media. Declarația lui a fost preluată și mediatizată intensiv de Sputnik, organul oficial de propagandă al Rusiei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News