Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”

Miercuri, 28 Septembrie 2022, ora 17:19 3532 citiri
Călin Bibart, primarul municipiului Arad FOTO Facebook/ Călin Bibart

Primarul municipiului Arad, Călin Bibart, a anunţat, miercuri, că nu va aplica nicio mărire de salarii pentru el şi viceprimari, afirmând că "este o perioadă în care trebuie să fim mai chibzuiţi cu banul public".

Primarul a spus că în loc de suplimentarea bugetului de salarii, ca să poată opera orice majorare, a preferat să ia 5.000.000 de lei de la capitolul salarii, printr-o rectificare bugetară, pentru a da aceşti bani Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

"După cum aţi văzut, am luat de la salarii, nu am mărit. (...) Refuz să semnez majorarea salariilor pentru mine şi pentru colegii viceprimari. Este o perioadă în care trebuie să fim mai chibzuiţi cu banul public şi nu cred că este cazul să facem astfel de cheltuieli suplimentare", a afirmat edilul.

El a precizat pentru AGERPRES că deocamdată nu ia în calcul majorarea salariilor conducerii Primăriei în 2023.

Nicușor Dan a declarat de asemenea miercuri, 28 septembrie, că ”nu e oportun în acest moment” să fie majorate salariile primarilor. De asemenea, USR a anunțat, în plen, că va ataca la Curtea Constituțională legea.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de aprobare a OUG 115/2022, aprobând un amendament care prevede creşterea salariilor pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene şi a personalului din aparatul de lucru al primăriilor.

Citește și: Noile salarii ale primarilor după majorarea de 10%. Cât vor încasa edili precum Emil Boc, Olguța Vasilescu sau Nicușor Dan

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News