Calea Victoriei redevine pietonală în weekenduri. Ce alte străzi din București vor fi locuri de promenadă excusiv pentru pietoni

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 12:05 1866 citiri
Calea Victoriei a fost arhiplină în trecut FOTO Facebook/ Nicusor Dan

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunţat vineri, 29 aprilie, redeschiderea promenadei pe Calea Victoriei, din acest weekend şi până la 16 octombrie.

Programul "Străzi deschise" înseamnă promenadă pe Calea Victoriei şi în zona centrală a Bucureştiului la final de săptămână, până pe 16 octombrie, inclusiv.

Proiectul va acoperi zona Bulevardului Kiseleff, pentru activităţi sportive, şi Calea Victoriei, cu străzile adiacente, pentru evenimente culturale, ce includ spectacole de teatru, expoziţii, recitaluri de muzică şi poezie, ateliere pentru copii, lectură de text.

"Anul trecut, Calea Victoriei a devenit pietonală în weekend şi zona a redevenit emblematică pentru Capitală. Anul acesta, iniţiativa se extinde şi în alte cartiere din Bucureşti. Iar acest lucru înseamnă estetică urbană, dezvoltare economică, sănătate publică. Într-un cuvânt, creşte calitatea vieţii în Bucureşti. Prin astfel de iniţiative redăm oraşului şansa de a redeveni “Micul Paris”, iar tinerei generaţii de bucureşteni şansa de trăi aici, nu la Paris", a declarat iniţiatorul proiectului, Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei şi secretarul general al PNL Bucureşti.

Primăriile de sector au propus deja străzile care, timp de patru weekend-uri, vor fi transformate în locuri de promenadă.

Astfel:

- Sectorul 1 a propus ca Bd. Bucureştii Noi să devină zonă pietonală şi se iau în calcul Barbu Delavrancea şi Promenada Verde;

- În Sectorul 2 va fi deschis pentru promenadă giratoriul de pe Strada Maior Coravu, aflat la intrarea în Arena Naţională, şi str. Mătăsari, în perimetrul dintre Pache Protoponescu şi Matei Voievod;

- Sectorul 3 îşi propune să transforme strada Câmpia Libertăţii ìn zonă de promenadă;

- Sectorul 4 a venit cu varianta Şos. Berceni şi str. Candiano Popescu;

- Sectorul 5 intră în proiect cu Zona Parcului Sebastian;

- Sectorul 6 a stabilit ca Bd. Drumul Taberei, între fostul cinematograf Favorit şi Parcul Drumul Taberei, să fie pietonală, în iunie şi iulie, cu posibilitatea de extindere a programului în această zonă.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News