Descoperire în premieră mondială ce uluiește: Creatura din adâncuri care își schimbă culoarea intenționat VIDEO

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 01:00
7466 citiri
Descoperire în premieră mondială ce uluiește: Creatura din adâncuri care își schimbă culoarea intenționat VIDEO
Calamarul își schimbă culoarea în funcție de adâncime FOTO: Phys

Oamenii de știință de la Universitatea de știință și tehnologie din Okinawa (OIST), Japonia, au fost uimiți să descopere în premieră mondială, o creatură din adâncurile oceanului, care își schimbă culoarea, în mod intenționat. Astfel, experții au observat cum o specie de calamari poate să se camufleze pentru a evita prădătorii.

Până acum nu s-a știut că acești calamari dispun de această abilitate, neraportându-se niciodată de către cercetători. Dar acum, experții din Japonia au anunțat descoperirea într-un studiu publicat pe 28 martie 2022 în revista Nature, potrivit Phys.

Această lucrare deschide noi căi de cercetare asupra modului în care calamarii văd și percep lumea din jurul lor. Mai mult, ea aruncă o lumină asupra comportamentului lor și, astfel, aspectul ar putea arată inițiativele sale de conservare.

”Calamarii plutesc de obicei în ocean, dar am vrut să aflăm ce se întâmplă atunci când se apropie puțin de un recif de corali sau dacă sunt urmăriți de un prădător pe fundul oceanului.

Dacă substratul (substanța de camuflaj) este important pentru calamari pentru a evita prădătorii, atunci asta indică faptul că, creșterea sau scăderea populațiilor de calamari sunt și mai legate de sănătatea recifului de corali, decât am crezut”, a spus dr. Ryuta Nakajima de la OIST.

”Acest efect este într-adevăr izbitor. Sunt încă suprins că nimeni nu a observat această abilitatea înaintea noastră. Asta arată cât de puțin știm despre aceste animale minunate”, a spus dr. Zdenek Lajbner, un alt co-autor al studiului.

Catastrofa globală va lovi Pământul, ultimul avertisment al oamenilor de știință: ”Acum sau niciodată” VIDEO

Acest calamar, cunoscut local sub numele de Shiro-ika, este unul dintre cei trei calamari ovali descoperiți în Okinawa, Japonia. S-a observat, că ei sunt deschiși la culoare, în regiunea de la suprafața apei oceanului, unde există și lumina provenită de la Soare.

Dar, în adâncuri unde se lasă întunericul, mai ales spre fundul oceanului, este cu totul altă poveste, iar calamarii au corpul transformat, într-o culoare închisă, o nuanță de negru.

Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Astfel, cercetătorii au observat această modificare de culoare în mod accidental, la Laboratorul de științe marine al OIST, când au văzut stratul de camuflaj al calamarilor, pentru prima dată.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#calamar rar, #creatura marina, #Okinawa, #Japonia, #Ocean, #Oceanul Pacific, #creaturi marine descoperite , #descoperire