Cum alegi cel mai bun culcuș pentru câinele tău

Advertorial
Vineri, 26 August 2022, ora 17:07
4751 citiri
Cum alegi cel mai bun culcuș pentru câinele tău
FOTO: adobestock.com

Îți petreci o treime din viață în pat așa că ai mare grijă să alegi patul potrivit. Dar te-ai întrebat vreodată cum să alegi patul perfect pentru animalul tău de companie? Oricât de minunat este să te îmbrățișezi cu cățelul tău în pat, acesta are nevoie de propriul loc unde să doarmă. Câinele petrece între 12 și 14 ore dormind în fiecare zi, cu încă 7 ore treaz, dar relaxant, așa că alegerea patului perfect pentru câini este crucială pentru a oferi animalului tău confortul și îngrijirea de care are nevoie pentru a se odihni și relaxa.

Ce trebuie să ai în vedere când alegi patul pentru animăluțul tău de companie?

Paturile pentru câini sunt de toate formele și dimensiunile și le poți găsi la https://www.artool.ro/culcusuri-patuturi-si-saltele-pentru-caini-pisici. Patul potrivit pentru câine oferă un loc perfect de evadare pentru tovarășul tău blănos. Doar pentru că acesta se bucură de un pui de somn pe covor sau pe podea, nu înseamnă că nu are nevoie de propriul pat în care să doarmă noaptea sau când are nevoie de o odihnă bună. Cu toate acestea, nu este doar confortul pe care îl cauți.

Câinii au nevoie de un anumit suport structural pentru a preveni rănile, artrita și calusurile. Cu cât companionul tău îmbătrânește, cu atât este mai probabil să se confrunte cu răni dureroase sau probleme ortopedice. De aceea, patul perfect pentru câine va oferi sprijin sistemului musculo-scheletic al câinelui tău.

În cele din urmă, patul perfect pentru câini se va potrivi cu decorul existent al casei tale. Sigur nu vrei să fi pus în situația în care să ascunzi patul câinelui tău când oaspeții bat la ușă.

Ia în considerare comportamentul și sănătatea câinelui tău

Câinele tău îți oferă în fiecare zi indicii despre tipul de pat și-ar dori, trebuie doar să începi să-i decodezi semnalele. De exemplu, dacă câinele tău suferă de anxietate și își folosește patul ca loc de relaxare? Ia în considerare un pat cuib cu margini ridicate pentru a crea un sentiment de securitate și protecție. Sau, câinele tău nu iubește nimic mai mult decât să se întindă să doarmă? Un pat cu pernă mare, în stil deschis, îi va oferi spațiul pentru picioare de care are nevoie, precum și confort. În cele din urmă, ia în considerare problemele de sănătate actuale și viitoare ale câinelui tău. Unii câini pot avea nevoi specifice de sănătate când vine vorba de paturi. De exemplu, câinii mai în vârstă sau câinii cu probleme articulare vor beneficia de pat din spumă cu memorie în care pot intra și ieși ușor, susținându-le corpul în același timp.

Alege mărimea potrivită pentru câinele tău

OK, acest pas sună evident, dar atât de mulți proprietari de câini înțeleg greșit! Niciun câine nu vrea să doarmă cu labele pe podea, așa că patul pe care îl alegi pentru câinele tău ar trebui să fie suficient de mare pentru ca acesta să poată sta întins confortabil în toate pozițiile. Poți alege fie un culcuș moale pentru câini, sau o saltea impermeabilă.

Alege câte un pat pentru fiecare dintre câini, dacă ai mai mulți

Este adorabil să te uiți la mai mulți căței care împart același pat, dar cel mai bine este să ai un pat per câine. Acest lucru va minimiza orice comportament competitiv și va oferi un loc unde toți câinii să se retragă atunci când au nevoie de o mică pauză de la zi.

Dacă câinilor tăi le place să se ghemuiască împreună, poți lua în considerare un pat suplimentar pentru câini suficient de mare pentru ca ei să îl poată împărtăși confortabil. Te poți îndrepta către o pernă impermeabilă de dimensiuni generoase.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#caine, #animale de companie, #paturi caini, #culcus caini , #animale