Cafea cu zahăr sau fără, cum este mai bine: Care reduce riscul de deces prematur?

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 05:26
11230 citiri
Cafea cu zahăr sau fără, cum este mai bine: Care reduce riscul de deces prematur?
Cafeaua băută zilnic, cu zahăr sau nu, reduce riscul de moarte prematură FOTO: Guardian

Un studiu efectuat în Marea Britanie pe mai bine de 171.000 de participanți, care nu aveau boli de inimă sau cancer, a vrut să afle dacă în cazul consumului de cafea îndulcită sau nu, există vreo asociere cu pericolul de moarte prematură, pentru toate cauzele. Cercetătorii de la Universitatea de medicină din Guangzhou, China, au descoperit că băutorii zilnici de cafea îndulcită cu zahăr sau nu, au un risc mai mic de deces prematur, decât persoanele care nu servesc deloc.

Aproximativ 98 de milioane de cești de cafea se consumă în fiecare zi în Marea Britanie, conform Asociației britanice din domeniu, pe când în Statele Unite numărul acesta este de 517 de milioane de cești, potrivit The Guardian.

Acum, studiul cercetătorilor din China a arătat că cei care beau zilnic cafea îndulcită cu zahăr au cu până la 31% șanse mai mici de moarte prematură decât persoanele care nu consumă deloc licoarea, iar cei care beau cafea neîndulcită au cu 21% mai puține șanse de a muri.

Cum poți detecta demența cu 20 de ani înainte: Semnale care îți arată declinul creierului

Analiza a obținut aceste rezultate ținând cont de băutorii de cafea ce consumă zilnic între 1,5 și 3,5 cești de cafea îndulcită cu zahăr, iar riscul de moarte prematură a fost mai scăzut cu 29-31% față de cei care nu beau.

Autorii au mai comunicat faptul că, în timpul perioadei studiului de 7 ani, participanții care au băut orice cantitate de cafea neîndulcită au avut cu 16-21% mai puține șanse de a muri prematur, față de ceilalți ce nu servesc deloc.

Fizicienii anunță zile negre pentru planeta noastră: Pe Pământ lumea va intra în haos VIDEO

Cercetătorii au observat că adulții care au băut cafea îndulcită cu zahăr, au adăugat în medie doar o linguriță de zahăr la o ceașcă. În schimb, rezultatele nu au fost concludente pentru participanții care au folosit îndulcitori artificiali în cafea.

Studiul, care a fost publicat în publicația Annals of Internal Medicine, s-a bazat pe datele a peste 171.000 de participați din baza de date BioBank din Marea Britanie, ce a colectat informații genetice despre stilul de viață și despre sănătatea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum te ajută cafeaua să nu faci diabet
Cum te ajută cafeaua să nu faci diabet
Riscul de a face diabet de tip 2 scade cu 7% pentru fiecare ceașcă de cafea consumată zilnic. Concluzia a fost trasă după un studiu amplu, la care au participat nu mai puțin de 1,2 milioane...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#cafea, #cafea sanatate, #cafea beneficii, #cafea zahar, #casa neindulcita, #consum cafea, #consum cafea sanatate , #stiri sanatate