Cadavrul unei femei găsit ”mumificat” după trei ani. „Toţi cei care au fost în contact cu ea pur şi simplu s-au spălat pe mâini”

Vineri, 27 Ianuarie 2023, ora 07:46
4978 citiri
Cadavrul unei femei găsit ”mumificat” după trei ani. „Toţi cei care au fost în contact cu ea pur şi simplu s-au spălat pe mâini”
FOTO Twitter

Timp de mai bine de trei ani, cadavrul unei femei cu afecțiuni psihice a stat într-un apartamen, „abandonată şi lăsată să moară” de serviciile medicale și sociale britanice, după cum acuză familia sa.

Laura Winham, 38 de ani, suferea de schizofrenie, se străduia să aibă grijă de ea însăşi şi se înstrăinase de familie. Ea a fost găsită într-o „stare mumificată, aproape scheletică” la apartamentul ei dintr-un bloc de locuinţe sociale din Woking, Surrey, de către poliţie şi rude, în mai 2021.

Familia ei a spus că serviciile de asistenţă socială şi de îngrijire nu numai că nu au reuşit să acţioneze în urma semnelor clare de deteriorare a sănătăţii lui Winham, dar au neglijat ulterior să efectueze controale de rutină care ar fi dus la descoperirea cadavrului ei.

În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a zăcut în apartament, nu există dovada că ar fi fost făcite încercări de a-i verifca starea, în ciuda faptului că beneficiile de invaliditate i-au fost oprite şi gazele i-au fost întrerupte şi a faptului că nu a răspuns la scrisori, apeluri telefonice şi mesaje sau că nu a răspuns la uşă.

Sora lui Winham, Nicky, a acuzat asistenţa socială, serviciile de sănătate mintală că „au închis ochii” la multiple semne de avertizare privind situaţia sa. „Toţi cei care au fost în contact cu Laura şi au avut o datorie faţă de ea la un moment dat, pur şi simplu s-au spălat pe mâini şi au uitat-o. A fost abandonată şi lăsată să moară”, a spus ea.

Ea a adăugat: „Nimeni nu ar trebui să sufere aşa cum a suferit Laura din cauza lipsei de sprijin acordat sănătăţii sale mintale. Acum trebuie să trăim cu tristeţea devastatoare a ceea ce s-a întâmplat şi ne împărtăşim povestea pentru că nu vrem ca alte familii să sufere în acest fel.”

Familia ei a descris modul în care Winham a depăşit dizabilităţile fizice, surditatea, problemele cardiace şi problemele de sănătate mintală în adolescenţă pentru a se descurca bine la şcoală şi a absolvi universitatea. Fusese sociabilă şi avea prieteni, a spus familia ei, până când problemele ei de sănătate mintală s-au agravat.

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofiţerii de poliţie care au vizitat apartamentul pentru o problemă minoră au transmis îngrijorări către serviciile sociale cu privire la faptul că femeia nu se îngrijea, la lipsa hranei în apartament.

În ciuda faptului că au fost informate de poliţie că telefonul lui Winham nu funcţiona, echipele de asistenţă socială pentru adulţi au încercat să o sune. Ulterior i-au scris detalii despre băncile alimentare locale şi datele de contact pentru organizaţiile de sprijin. Cazul a fost închis după două săptămâni, fără nicio verificare a bunăstării.

Familia lui Winham crede că agenţiile au ratat cel puţin două posibile şanse anterioare de a interveni.

Cadavrul lui Winham a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o ​​pentru a o informa că tatăl ei a murit. Au chemat poliţia după ce fratele ei Roy, aruncând „o ultimă privire” prin cutia de scrisori din apartamentul ei, a văzut ceea ce el a crezut că este un picior ieşit de sub o pătură.

Poliţia a forţat intrarea, găsind o grămadă de scrisori nedeschise, precum şi scrisori deschise care conţineau facturi, Marcajele făcute pe calendarul ei s-au oprit în noiembrie 2017, la scurt timp după ce ea a scris pe el „Am nevoie de ajutor”.

Trupul unei femei, aflat în descompunere, a fost descoperit pe un câmp. Anchetatorii așteaptă concluziile legiștilor
Trupul unei femei, aflat în descompunere, a fost descoperit pe un câmp. Anchetatorii așteaptă concluziile legiștilor
Cadavrul unei femei, în stare avansată de putrefacţie, a fost descoperit pe un teren din Petroşani, iar poliţiştii şi procurorii au deschis o anchetă. Victima nu este identificată, iar...
Primele imagini cu Cristian Gațu și femeia care l-a făcut să divorțeze, la 78 de ani: ”Vrei, nu vrei, intri în morișcă” VIDEO
Primele imagini cu Cristian Gațu și femeia care l-a făcut să divorțeze, la 78 de ani: ”Vrei, nu vrei, intri în morișcă” VIDEO
Cristian Gațu (78 de ani), fost mare handbalist al României, este în mijlocul unui scandal mediatic după ce a cerut divorțul de soția sa, iar aceasta îl acuză că trăiește cu așa zisa...
#cadavru, #femeie, #mumificat, #Marea Britanie, #3 ani, #apartament , #Marea Britanie