Vrei să pui pe picioare un cabinet stomatologic? Tot ce trebuie să știi

Advertorial
Vineri, 27 Mai 2022, ora 18:25
11034 citiri
Vrei să pui pe picioare un cabinet stomatologic? Tot ce trebuie să știi
FOOT: pexels.com

În caz că vrei să îți deschizi un business, un cabinet stomatologic poate fi o idee de afaceri ideală, dacă respecți anumiți pași și iei cele mai bune decizii din punct de vedere logistic. Chiar dacă, inițial, investiția este una destul de mare, pe termen lung, poți să ieși pe plus, atât timp cât oferi servicii de calitate. Așadar, mai jos ai câteva dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont.

Fii acoperit din toate punctele de vedere

Fiindcă orice domeniu medical implică riscuri profesionale, este necesar să fii acoperit din punct de vedere legal, iar orice prejudiciu să fie asigurat. Pentru că pot apărea mereu erori umane, indiferent de cauză. Așa că, în cazul în care pacientul este supus unei intervenții greșite, ca să acoperi pagubele survenite, apelează la o asigurare de malpraxis. De asemenea, pe lângă aceste măsuri de prevenire legate de pacienți, la fel de important este să îți asiguri și cabinetul, împreună cu aparatele și echipamentele aferente. Deci, achiziționează-le de la furnizori de încredere, care respectă normele și care îți oferă garanții pe termen lung. În plus, folosește camere de supraveghere, detectoare cu senzori pentru incendiu și instalează-ți un sistem de alarmă, pentru ca bunurile respective să nu fie sustrase.

Ține cont de aspectele legate de logistică

Mai precis, este important cum și unde îți alegi locul în care îți vei deschide cabinetul. Deci, trebuie să ții cont de suprafață, de zona în care este localizat, dacă pacienților le este ușor să ajungă la sediul acela și dacă au anumite facilități, precum locuri de parcare în apropiere ori mijloace de transport. Gândește-te dacă vrei să închiriezi ori să cumperi un apartament, de exemplu. Ori dacă ai de gând să îți amenajezi cabinetul într-o altă clădire. În plus, este necesar să ai o cameră de așteptare, o recepționeră, o asistentă medicală, plus aparate și echipamente de ultimă generație, care să îți asigure eficiență, iar astfel clienții să fie mulțumiți de intervențiile stomatologice.

Mai exact, o să ai nevoie de medicamente, anestezic, seringi, mănuși, clești pentru extracții, freze dentare, un unit dentar sau de un microscop endodontic. Interesează-te cu atenție de toate aceste obiecte, ca să îți pui la punct cabinetul. De asemenea, e foarte important să le asiguri pacienților un mediu steril, curat și igienizat corespunzător. Deci, toate aparatele trebuie să respecte normele de igienă în vigoare, implicit să nu le pună clienților sănătatea în pericol.

Promovarea serviciilor și studierea competiției

După ce ți-ai pus cabinetul pe picioare și te-ai asigurat că ai tot ce îți trebuie, atât din punct de vedere logistic și juridic, e timpul să îți promovezi serviciile și să îți studiezi concurența. În primul rând, trebuie să fii prezent pe rețelele de socializare și să ai un site, unde pacienții pot afla cât mai multe lucruri. Vezi prin ce te poți diferenția de competitori. Poate ai pachete atractive, reduceri pentru clienții noi, cele mai noi aparate de pe piață sau alte facilități care i-ar determina să îți devină pacienți fideli. Studiază cu atenție ceea ce oferă alte cabinete, de la prețurile pe care le percep până la pregătirea stomatologilor. Interesează-te ce echipamente folosesc sau care sunt procedurile pe care le acoperă. Ideal ar fi să te specializezi pe o anumită ramură stomatologică, ca să acoperi o anumită nișă.

De asemenea, ține cont și de avizele necesare pentru a-ți deschide cabinetul, fiindcă s-ar putea să te împiedici de birocrație. Așa că, cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unui avocat. Fă-ți un plan de afacere coerent și ia lucrurile pas cu pas. Găsește-ți un sediu, echipează-l corespunzător, folosește doar echipamente care se bazează pe noile tehnologii și promovează-ți afacerea, ca să atragi pacienții.

Sursă foto: pexels.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#cabinet stomatologic, #malpraxis, #deschidere cabinet , #stiri afaceri