Un parlamentar ajunge cel mai mare broker din Romania

Miercuri, 10 August 2011, ora 12:012175 citiri
Un parlamentar ajunge cel mai mare broker din Romania

Surpriza in topul companiilor de brokeraj active pe Bursa de Valori Bucuresti. Eastern Securities Brasov, la care este actionar majoritar parlamentarul UDMR Attila Verestoy, a plonjat de pe pozitia 36 in topul cifrei de afaceri.

Cu afaceri de peste 7,1 milioane de lei, firma lui Verestoy este societatea de brokeraj cu cea mai mare cifra de afaceri in 2010, potrivit unei analize realizate pe baza informatiilor aparute pe site-urile societatilor de servicii de investitii financiare (SSIF-urilor), scrie MONEY.ro.

Comparativ cu anul anterior, saltul este urias. Societatea a raportat in 2009 afaceri de numai 0,32 milioane de lei.

Tot anul trecut, compania a trecut de la pierderi la profit. Mai precis, Eastern Securities a raportat un profit net de 4,7 milioane de lei, fata de o pierdere de 158,8 mii de lei in 2009. Attila Verestoy nu a putut fi contactat de pentru declaratii. Insa, cresterea cifrei de afaceri a companiei a carui actionar este, poate fi pusa pe seama numarului mare de actiuni pe care parlamentarul le-a vandut anul trecut, probabil, prin propria casa de brokeraj. Citeste mai multe despre Un parlamentar ajunge cel mai mare broker din Romania pe Money.ro.