O bunică a refuzat să mai aibă grijă de nepoți: "Va trebui să împarți o parte din salariu cu mine"

Luni, 11 Decembrie 2023, ora 21:42
57393 citiri
O bunică a refuzat să mai aibă grijă de nepoți: "Va trebui să împarți o parte din salariu cu mine"
Bunici cu nepoți FOTO / pexels

O bunică în vârstă de 66 de ani care s-a simțit obligată să aibă grijă de nepoții ei și-a dorit să-și recapete viața și a încetat să mai facă asta.

Marjorie Hershberg s-a pregătit pentru ceea ce credea că va fi o conversație incomodă cu fiica ei, Michelle Curtis. Femeia se simțea îngrijorată că nepoata ei de 4 ani, Maisie, era confuză în privința rolului pe care bunica îl avea în viața ei.

"Ea credea că are două case separate, a mea și a părinților ei," a spus Hershberg, care își amenajase a doua și a treia cameră în casa ei pentru Maisie și frățiorul ei, Aidan.

"Să mergem la casa mamei"

Decizia ei, a spus ea, a fost determinată de faptul că Maisie spunea "Să mergem la casa mamei" în loc de "Să mergem la casa mea".

Hershberg, care își supraveghea nepoata și nepotul în fiecare zi, a declarat pentru Business Insider că a împărtășit îngrijorările cu fiica sa, în vârstă de 38 de ani, care lucra cu normă întreagă.

"Am spus că nu fac niciun serviciu nici uneia dintre ele, deoarece Maisie nu era sigură de casa cărei persoane aparține," a spus Hershberg. Ea a menționat că, "deși se simțea vinovată", i-a spus lui Curtis că nu era sănătos pentru întreaga familie.

"Am mai spus că sunt epuizată, să am grijă de copii atât de mici mă epuizează", a adăugat Hershberg.

Bunică, nu bonă

Hershberg oferă sfaturi altor "bunici vinovate" în cadrul afacerii sale de life coaching.

Ea a spus că, deși inițial Curtis a fost surprinsă, fiica ei a înțeles și a acceptat necesitatea de a stabili limite. "I-am spus, 'Vreau ca Maisie să mă vadă ca pe bunica ei, nu ca pe bonă'", a spus Hershberg, o fostă profesoară.

Această discuție sinceră a condus la angajarea unei bone de către Curtis și la acordul de a apela la mama ei doar în caz de urgență.

"Sunt complet de acord cu asta", a spus Hershberg, adăugând că această înțelegere i-a oferit flexibilitate și libertate să se bucure de înaintarea în vârstă.

"Îi iubesc cu adevărat pe nepoții mei", a spus ea, "dar și soțul meu și cu mine avem și noi o viață."

Multe persoane de aceeași vârstă evită tradiția și refuză să fie bunici implicați direct. Aleg să petreacă timpul în călătorii.

"Se simt vinovați pentru dorința lor de a avea propriul lor spațiu"

Hershberg, care lucrează acum ca life coach, a spus că a întâlnit alți bunici care se aflau într-o situație dificilă.

"Pe de o parte, ei doresc să își ajute copiii", a spus ea. "Pe de altă parte, se simt vinovați pentru dorința lor de a avea propriul lor spațiu."

Ea a menționat că a lansat serviciul său de consiliere online, Guilty Grandma's Coaching, pentru a ajuta pe cei din generația sa să abordeze cu tact această problemă.

"Am trăit această experiență", a spus ea pentru Business Insider. "Simt că sunt într-o poziție în care pot ajuta persoanele în vârstă să găsească un echilibru."

"Primele luni pot fi copleșitoare"

Ea și-a ajutat fiicele ca asistent medical când au născut copiii.

Hershberg a spus că a fost încântată când Curtis și sora ei mai mică, Laura Levenstein, au rămas însărcinate în 2017. De fapt, a spus ea, au născut într-o săptămână una după alta.

A adăugat că a fost bucuroasă să fie "asistent medical" pentru a sprijini mamele pentru prima dată. "Primele luni pot fi copleșitoare", a spus ea. A avut grijă în special de Maisie, deoarece Curtis locuia în același oraș. Levenstein, acum în vârstă de 35 de ani, locuiește la patru ore distanță cu mașina.

Hershberg a spus că au apărut problemele după ce Curtis s-a întors la serviciu.

"M-am oferit și am fost bucuroasă să am grijă de Maisie pentru o perioadă", a spus Hershberg. Dar a adăugat că nu a fost cea mai "plăcută" perioadă.

"Stilurile de parenting s-au schimbat", a spus ea. "Când copiii mei erau mici, îi luam în cărucior și mergeam să întâlnesc prietenii pentru prânz. Dacă adormeau în cărucior, nu conta."

A menționat că regulile în ceea ce privește copiii erau mai puțin rigide pe atunci. În contrast, a spus că i-a fost greu să se conformeze unui program care se învârtea în jurul obiceiurilor de somn ale lui Maisie.

Hershberg a mai spus că îi era dor să-și petreacă timpul cu soțul ei, Eddy, în vârstă de 62 de ani. Din cauza obligațiilor legate de îngrijirea copiilor, nu puteau să petreacă weekenduri prelungite la casa lor de la țară, unde le plăcea să facă drumeții.

I-a cerut fiicei sale să-i plătească un salariu

De asemenea, nu primea bani pentru această activitate și i-a cerut fiicei sale să-i plătească un salariu.

"Am spus, 'Dacă vrei să fac asta pe termen lung - de la 8:30 dimineața până la 5 după-amiază - va trebui să împarți o parte din salariul tău cu mine'", a spus ea.

Hershberg a spus că această cerere a provocat "nemulțumire". Cu toate acestea, la final a primit $15 pe oră. Trei ani mai târziu, a început să aibă grijă și de Aidan.

"Am primit și o recompensă în fericire din partea acelor copii", a spus Hershberg.

Dar ea a menționat că munca a devenit mai provocatoare.

"Aveam multe trepte în casă", a spus ea, adăugând că era dificil să țină pasul cu un copil energic. În același timp, se simțea vinovată dacă refuza să aibă grijă de ei.

"Aceasta este perioada când acești copii au cu adevărat nevoie de ajutorul tău, pentru că sunt familii cu două venituri și au nevoie de îngrijire pentru copii."

Hershberg și-a dat demisia după ce Maisie părea confuză în legătură cu faptul dacă locuiește permanent la bunica sau la părinții ei. "A fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată," a spus Hershberg.

"Am spus, 'Trebuie să mă suni în avans și să respecți asta'", a adăugat Hershberg. De asemenea, a spus că va interveni în caz de urgență pentru îngrijirea copiilor.

"Să nu te angajezi la nimic pe termen lung"

Ea a încheiat aceeași înțelegere cu Levenstein, care acum are o fetiță de 3 ani, Leah, și o fetiță de 6 ani, Clara.

Hershberg a declarat pentru Business Insider că împărtășește cele mai importante lecții învățate cu clienții săi ca life coach.

"Lucrul principal este să nu te angajezi la nimic pe termen lung," a spus ea, adăugând că crede că bunicii au dreptul să fie plătiți pentru îngrijirea prelungită a copiilor.

"Ambele părți trebuie să stabilească reguli de bază și să le respecte," a spus ea.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#bunica, #nepoti, #ingrijire, #refuz, #decizie , #stiri magazin