Buncărul secret plin cu aur din SUA. Ascunzătoarea în valoare de 270 de miliarde de dolari VIDEO

Marti, 03 Ianuarie 2023, ora 22:44
6386 citiri
Buncărul secret plin cu aur din SUA. Ascunzătoarea în valoare de 270 de miliarde de dolari VIDEO
Buncărul de la Fort Knox conține peste 4000 de tone de aur FOTO: Wikipedia

Buncărul de la Fort Knox din Kentucky este unul dintre cele mai sigure și secrete locuri din Statele Unite. Depozitul, în care nu a intrat nici Barack Obama, Donald Triump și Joe Biden, conține o adevărată comoară de lingouri de aur în valoare de peste 273 de miliarde de dolari.

Foarte puțini oameni au intrat vreodată înăuntru, iar buncărul secret a alimentat o teorie a conspirației conform căreia rezervele de aur americane de la Fort Knox au fost vândute în secret de către guvern, potrivit Yahoo.

Ceea ce se știe este faptul că buncărul subteran secret de la Fort Knox are în păstrare 147,3 milioane de uncii de aur în lingouri (4175 de tone), care la valoarea actuală a aurului ar face aceste rezerve să fie evaluate la peste 273 de miliarde de dolari.

O mare parte din aurul din buncărul de la Fort Knox este sub formă de lingouri de 27 de pounds (12,2 kilograme), în timp ce un procent se găsește în monede de aur. La un moment dat, scopul de a avea tot acel aur era să ofere sprijin pentru moneda SUA.

Multă lume se întreabă de ce se află acolo în buncărul de la Fort Knox atâta aur? „Doar în cazul în care avem nevoie”, este explicația pe care ar fi dat-o un fost președinte al Consiliului Rezervei Federale.

Teoreticienii conspirației au insistat că guvernul a vândut în secret aurul și că lingourile de aur sunt de fapt cărămizi de tungsten vopsite pentru a arăta ca metalul prețios.

Doar un singur președinte al SUA a vizitat buncărul Fort Knox

Cei din străinătate au intrat foarte rar în ascunzătoarea secretă. În 2017, secretarul Trezoreriei Steve Mnuchin a condus o vizită rară a unor străini pentru a arunca o privire asupra rezervelor de aur din interiorul buncărului de la Fort Knox.

El a fost însoțit de liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, iar cei doi au fost fotografiați ținând lingouri de aur. Ultima dată când Fort Knox și-a deschis seiful pentru civili a fost cu mai bine de 40 de ani în urmă. O delegație a Congresului și câțiva jurnaliști au aruncat o privire asupra aurului în 1974.

Nici măcar președinții americani Barack Obama, Donald Trump și Joe Biden nu au vizitat buncărul plin cu mii de tone de lingouri de aur de la Fort Knox. Un singur președinte american a intrat vreodată înăuntru. Franklin Roosevelt a comandat construcția Fort Knox la mijlocul anilor 1930, se pare că Trezoreria era îngrijorată că rezervele de aur ale SUA nu sunt ferite de o invazie inamică.

Mai târziu, Roosevelt a devenit singurul președinte al SUA care a pus vreodată piciorul în interiorul pereților de titan ai seifului cu aur. A călătorit la Fort Knox pentru a face o inspecție în 1943, la aproximativ șapte ani de la finalizarea construcției seifului.

Clădirea care adăpostește buncărul de la Fort Knox este o clădire robustă, la care s-au folosit 3210 metri cubi de beton, 450 de metri cubi de granit, 750 de tone de oțel armat și 670 de tone de oțel structural.

Se spune că acoperișul este rezistent la bombe, iar ușa principală a buncărului cântărește 20 de tone și are o grosime de 53 de centimetri. Trezoreria Statelor Unite spune că nimeni nu știe întreaga combinație a cifrului ușii de acces.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
#buncar secret SUA, #rezerva aur, #lingouri aur, #fort knox, #aur, #SUA, #Kentucky, #presedinte SUA, #franklin roosevelt casa alba sua , #secret