Importanța cărților în creșterea bunăstării personale. S-ar putea să fii inspirat să pornești propria afacere

Marti, 28 Februarie 2023, ora 08:30
9358 citiri
Importanța cărților în creșterea bunăstării personale. S-ar putea să fii inspirat să pornești propria afacere
Abilitățile de comunicare mai bune se pot traduce într-un viitor financiar mai bun FOTO Pixabay.com

Obiceiul bun de a lectura se poate traduce într-o viață bine echilibrată. Vă puteți folosi de cărți pentru a deprinde noi abilități și pentru a vă deconecta puțin de lumea exterioară.

Ziare.com îți explică în cadrul rubricii Banii tăi de ce cărtile joacă un rol important în dezvoltarea personală și în creșterea bunăstarii la nivel general, în viața ta.

Importanța citirii cărților este adesea trecută cu vederea. Deși valoarea găsită în paginile unei cărți bune este în mod regulat subestimată, lectura îți poate transforma viața în multe feluri, inclusiv îți poate rotunji veniturile și iți poate aduce liniște sufletească.

Citirea cărților a fost o distracție populară de secole. Popularitatea sa a explodat după inventarea tiparului de către Johannes Gutenberg în 1436. Înainte de aceasta, cărțile erau transcrise manual. Funcționarea rapidă a tiparului a permis ideilor să călătorească mai repede. De atunci, cărțile au jucat un rol în modelarea istoriei prin circulația ideilor. Însă realitatea nefericită este că citirea cărților devine un obicei care încetinește din ce în ce mai mult, gradual.

Acest trend descendent s-ar putea traduce prin faptul că oamenii nu mai simt beneficiile, nu vad beneficii imediate. Fiind o sursă accesibilă de divertisment și cunoaștere, importanța citirii cărților nu trebuie subestimată.

De ce este important să citești cărți

Obiceiurile de lectură ale oamenilor de succes arată cât de mult contează lectura. De exemplu, Bill Gates susține că citește 50 de cărți pe an iar Mark Cuban citește în jur de 3 ore în fiecare zi.

Îmbunătățește funcțiile de memorie

Pentru a profita la maximum de o carte, trebuie să vă amintiți ce s-a întâmplat în capitolul anterior pentru a înțelege capitolul următor. O carte se va baza pe informațiile furnizate pe parcurs. Simplul act de a citi o poveste acționează ca un exercițiu de memorie.

Puteți deprinde noi abilități

Unul dintre lucrurile uimitoare despre cărți este varietatea absolută de subiecte disponibile. Pe lângă romanele clasice create pentru divertisment, aproape fiecare abilitate are o carte scrisă pe această temă.

Puteți învăța despre orice, de la cusut pana la cum puteti crea haos cu ajutorul unei cărți. De exemplu, puteți afla despre cum funcționează investițiile prin intermediul a numeroase cărti de specialitate.

Vei descoperi diferite puncte de vedere

Când iei o carte nouă, deschizi ușa către punctul de vedere al autorului. Cu nenumărați autori, puteți explora o gamă largă de opinii pe același subiect.

Explorarea diferitelor abordări ale aceluiași subiect vă poate oferi o modalitate de a vedea lumea printr-o lentilă diferită. Dacă ești curios despre un subiect, citirea mai multor cărți despre el te poate ajuta să-l înțelegi.

Dezvoltă creativitatea

Unul dintre marile avantaje ale citirii cărților este posibilitatea de a-ți crește creativitatea. Ca cititor, te poți îmbarca în aventuri într-o lume complet diferită. Sau descoperiți noi abilități pentru a vă servi viața de zi cu zi. Nenumăratele idei prezentate în cărți pot stârni un pic de creativitate în interiorul tău.

O imaginație sporită poate duce la realizarea unor salturi mai mari de credință în lumea reală. De exemplu, s-ar putea să fii inspirat să începi propria afacere sau să faci vise mai mari pentru cariera ta. Nu știi niciodată unde te poate duce o carte. În plus, știai că poți fi plătit și pentru a citi cărți?!

Dezvolți abilitățile de comunicare

Importanța citirii cărților este uriașă, deoarece poate afecta alte părți ale vieții tale. Citirea în mod regulat vă menține abilitățile de comunicare ascuțite. Puteți obține un vocabular nou cu ajutorul indiciilor de context și puteți obține o mai bună înțelegere a structurii propoziției pe parcurs.

Abilitățile de comunicare mai bune se pot traduce într-un viitor financiar mai bun. Asta pentru că angajatorii doresc să angajeze oameni cu o înțelegere fermă a comunicării ideilor.

Vă poate ajuta la îmbunătățirea personală

Îmbunătățirea personală poate veni sub mai multe forme. Dar citirea unei cărți cu informații bune este o modalitate ușoară de a aborda obiectivele de auto-îmbunătățire.

De exemplu, să presupunem că vă luptați cu o mentalitate sănătoasă la bani. Este posibil să lucrați la o perspectivă mai sănătoasă cu ajutorul cărților care tratează subiectul banilor din diferite perspective la care poate nu v-ați gândit.

Cartea potrivită te va provoca să te gândești la lucruri diferit. Și multe cărți oferă un cadru pentru a te pregăti pentru succes.

Îți permite să te deconectezi

După cum am menționat, puteți învăța multe dintr-o carte, ceea ce reprezintă o mare parte a importanței citirii cărților. Dar există ceva ce se poate spune din simpla plăcere de a citi de dragul de a citi.

O carte te poate ajuta să te deconectezi puțin de lume. Puteți să vă așezați într-un loc comfortabil și să evadați într-o poveste care vă captivează imaginația.

Este incredibil de esențial să ai grijă de sănătatea ta mintală. Și o modalitate grozavă de a face asta este hrănirea sufletului cu povești care te inspiră. Când sunteți gata să lăsați cartea jos, veți pleca simțindu-vă împrospătat.

CEC Bank te învață să fii responsabil cu banii tăi!

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#bunastare, #viata, #viitor, #afacere, #comunicare, #carte, #lectura, #succes , #Banca