Bulgaria discută la cel mai înalt nivel reintroducerea măsurilor anti-COVID. "Ce se va întâmpla în viitor îmi este greu să spun"

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 14:39
3241 citiri
Bulgaria discută la cel mai înalt nivel reintroducerea măsurilor anti-COVID. "Ce se va întâmpla în viitor îmi este greu să spun"
Bulgaria ar putea introduce noi masuri anti-COVID FOTO Hepta

Bulgaria ar putea anunța miercuri, 13 iulie, noi măsuri anti-COVID, în contextul în care numărul de infectări cu SARS-CoV-2 crește vertiginos.

„Astăzi, Consiliul de Miniștri este așteptat să aprobe noul plan național, în care sunt enumerate posibilele măsuri. Ele pot fi implementate încă de luni”, a declarat inspectorul șef din domeniul sănătății Angel Kunchev, la o conferință de presă, citat de Novinite.

Măsurile care se preconizează a fi propuse sunt destul de „elementare și ușoare” – purtarea măștilor va fi obligatorie doar în anumite locuri – instituții medicale, cămine sociale, locuri unde se adună mai multă lume sau unde sunt persoane bolnave.

„Dacă planul va fi acceptat, sunt în măsură să fac o propunere până la sfârșitul săptămânii, astfel încât să ia forma unui ordin al ministrului Sănătății și să-l trimitem tuturor instituțiilor pentru implementare. În această etapă, măștile în transportul public și magazine vor rămâne recomandate pentru zonele cele mai afectate”, a spus Kunchev.

Dacă ritmul de creștere a incidenței COVID-19 va continua, de săptămâna viitoare se poate extinde cercul locurilor unde trebuie purtate măști.

„O variantă este să le introducem acum pentru 5-6 raioane care sunt deja în fața celorlalte, dar situația este foarte dinamică și mă aștept săptămâna viitoare să intre și alte raioane în acest grup. Așa că este posibil ca o decizie să fie luată la nivel național, a spus inspectorul șef de sănătate de stat.

Potrivit acestuia, acest lucru nu va crea dificultăți nici pentru economie, nici pentru viața socială, nici pentru turism.

„Ce se va întâmpla în viitor îmi este greu să spun pentru că numărul persoanelor bolnave este în creștere, dar nu există o asemenea creștere și la nivelul internărilor. Urmărim situația foarte atent. Este evident că numărul este în creștere, este în toată Europa. Dacă virusul continuă să fie mai blând ca până acum, consecințele nu vor fi atât de grave. Profit de acest moment pentru a spune că oricine vrea să fie în siguranță nu are nevoie de planuri, de ordine. Oamenii pot purta mască oriunde doresc, pot evita locurile în care sunt mulțimi, pot avea grijă de igiena, pot aerisi camerele. Aceasta este o măsură suficient de eficientă în perioada de vară pentru a reduce drastic transmiterea", a spus profesorul asociat Kunchev.

El a explicat că se lucrează pentru ca medicii de familie să poată da trimiteri pentru teste rapide.

10 raioane din țară au deja peste 100 de infectați la 100.000 de oameni. Atât Plovdiv, cât și Razgrad sunt acum colorate în galben.

Experții spun că Bulgaria va ajunge rapid la un vârf al contagiunii, după care numărul de cazuri va coborî.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Bulgaria poate rata aderarea la zona euro, în 2025. Banca Centrală Europeană a stabilit un obiectiv clar pe care trebuie să-l atingă
Bulgaria poate rata aderarea la zona euro, în 2025. Banca Centrală Europeană a stabilit un obiectiv clar pe care trebuie să-l atingă
Dacă Bulgaria nu reuşeşte să îndeplinească ţintele de inflaţie ale Băncii Centrale Europene (BCE) în iunie, aderarea sa la zona euro, planificată în 2025, ar putea fi amânată cu luni...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Bulgaria, #covid bulgaria, #coronavirus, #pandemie, #masuri covid bulgaria , #Bulgaria