Cine i-a făcut lui Brad Pitt buletin românesc. „Nu am văzut niciodată așa ceva, de o calitate atât de bună” FOTO

Vineri, 04 Noiembrie 2022, ora 16:32 4321 citiri
Buletinul cu Brad Pitt, folosit drept model pentru a atrage clienți FOTO Poliția spaniolă

Un bărbat din Letonia, renumit pentru că falsifică acte, a fost reținut în Spania săptămâna aceasta. Era dat în urmărire de autoritățile letone după ce a evadat în anul 2021.

Autoritățile spaniole i-au găsit în locuință o carte de identitate românească cu poza și numele celebrului actor Brad Pitt, un model cu care bărbatul își convingea clienții de talentul său privind falsificarea documentelor.

Bărbatul a reușit să evadeze în vara anului 2021, când polițiștii l-au scos din arest și l-au dus la o audiere în instanță. Astfel, anchetatorii din Spania, Letonia și Polonia, au demarat „Operațiunea Riga” pentru a-l prinde, potrivit El Pais, citat de Adevărul.

Acesta a falsificat cărți de identitate sau permise de conducere din următoarele țări: România, Franța, Cehia, Belgia, Letonia, Portugalia, Lituania sau Țările de Jos.

Totodată, bărbatul a mai falsificat și carduri de sănătate, certificate de handicap, abonamente sau certificate COVID. Mai mult decât atât, și-a creat 25 de identități diferite pe care le utiliza pentru a închiria apartamente sau pentru a realiza operațiuni bancare. Deținea și o legitimație falsă de căpitan de vas.

De asemenea, are o soție în China, una în Germania și una în Letonia.

„Este o persoană foarte sociabilă, cordială, capabilă să stabilească legături cu oricine. Și toți sunt dornici să-l ajute”, a afirmat Maris Priednieks, ofițer din structura de combatere a crimei organizate din poliția letonă.

„Nu am văzut niciodată așa ceva, de o calitate atât de bună. Falsurile lui sunt aproape nedetectabile”, a declarat Manuel Arias, inspectorul șef al grupului de investigare din Poliția Națională spaniolă.

Cei care doreau documente false îl contactau pe Telegram sau prin darkweb și îi plăteau sume cuprinse între 500-800 de euro per document.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News