Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2022, după ce CCR a respins sesizarea USR

Marti, 28 Decembrie 2021, ora 17:23
2932 citiri
Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2022, după ce CCR a respins sesizarea USR
USR a reclamat, printre altele, alocarea disproporționată de fonduri FOTO Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți, 28 decembrie, decretele pentru promulgarea Legii bugetului de stat și a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022.

Șeful statului a semnat decretele la câteva ore după ce Curtea Constituțională a respins ca inadmisibilă sesizarea de neconstituționalitate depusă de USR.

Marți, CCR a transmis că a respins, în unanimitate, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale în raport cu critica de neconstituţionalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

În plus, Curtea Constituțională a constatat că dispoziţiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituţionale în raport cu criticile formulate.

USR a atacat la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pe 2022, imediat după adoptarea proiectului în plenul comun al Parlamentului.

În sesizare a fost invocată încălcarea prevederilor constituţionale privind:

1) Egalitatea în faţa legii, prin nealocarea de resurse financiare proporţionale cu necesităţile în Sectorul 1, fara aplicarea mecanismelor si algoritmului de alocare prevăzute in Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale.

2) Dreptul la învăţătura, prin nealocarea banilor necesari pentru transportul local si judetean al elevilor la şcoală, contrar Legii educaţiei naționale nr. 1/2011.

3) Principiul legalităţii, prin adoptarea unui amendament lipsit de orice motivare şi care profită exclusiv partidului din care fac parte iniţiatorii (PPU-SL).

4) Principiul bicameralismului, prin adoptarea în ședința reunita a unui amendament care eludează Legii nr. 334/2006 privind finanțarea partidelor politice, lege organica ce nu poate fi modificata si completata decat separat, mai întâi de către Senat (camera de reflecție) și apoi de către Camera Deputaților (camera decizionala).

5) Principiul calităţii legii, prin caracterul neclar, imprecis şi interpretabil a numeroase prevederi.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#buget de stat 2022, #lege buget promulgata, #presedintele klaus iohannis, #CCR, #USR , #stiri Klaus Iohannis
Comentarii
Poza FireWallStreet
FireWallStreet
rank 5
nu ne intereseaza ce face tradatorul romaniei.
Poza eu-ca
eu-ca
rank 5
Acum este bun CCR? Ptr usri, nu. Sufera multi de aici. Se mai in-