USR ar putea ataca bugetul de stat pe 2022 la CCR. Barna: E o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în buget

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 13:30 1400 citiri
Dan Barna FOTO Hepta

Vicepreşedintele USR Dan Barna a anunţat, miercuri 22 decembrie, la Parlament, că partidul ia în calcul atacarea la Curtea Constituţională a proiectului bugetului de stat pe 2022, el acuzând o discriminare, prin faptul că acele unităţi administrative conduse de primari USR nu au primit alocări în buget, pentru anul viitor.

„Este o discriminare faptul că unităţile administrativ-teritoriale cu primari USR nu au alocări în bugetul pentru anul viitor. Purtăm acest discuţii şi sperăm să ajungem la o soluţie. Nu respingem nici perspectiva de a ataca la CCR, pe acest criteriu”, a spus deputatul USR, Dan Barna, precizând că este o problemă şi în privinţa distribuirii resurselor pe Bucureşti, unde este o schimbare dramatică a formulei de calcul.

Dan Barna a mai spus că sunt amendamente depuse de USR, inclusiv la împărţirea sumelor pe sectoarele Capitalei.

„Avem o modificare a formulei, de la 1.150 de lei pe cap de locuitor, aşa cum era anul trecut în buget, la 1500 de lei în propunerea de buget, care debalansează şi mută o sută şi ceva de milioane de la Sectorul 1 la Sectorul 3, al lui Robert Negoiţă”, a spus fostul lider USR.

„Este evident o manevră de mutare a resurselor”, a adăugat Barna.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News