Bugetul pe 2022 a fost adoptat. „Vom opri prăbuşirea economiei”. Mesajul lui Ciolacu pentru „neruşinaţii de la USR”

Joi, 23 Decembrie 2021, ora 19:39
3735 citiri
Bugetul pe 2022 a fost adoptat. „Vom opri prăbuşirea economiei”. Mesajul lui Ciolacu pentru „neruşinaţii de la USR”
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat joi, 23 decembrie, că bugetul de stat pentru anul 2022 adoptat de Parlament.

Liderul PSD susține că este instrumentul cheie prin care coaliţia de guvernare va opri prăbuşirea economiei. „517 miliarde lei sunt cheltuieli pentru români şi companiile ce produc aici, în România: pentru puterea de cumpărare, salarii, pensii, alocaţii, investiţii, locurile de muncă şi pentru a ne lupta cu pandemia”, a adăugat preşedintele PSD.

Astăzi a fost adoptat bugetul consolidat pentru anul 2022! Este un buget care respectă angajamentele făcute românilor! Este instrumentul cheie prin care vom opri prăbuşirea economiei! 517 miliarde lei sunt cheltuieli pentru români şi companiile ce produc aici, în România: pentru puterea de cumpărare, salarii, pensii, alocaţii, investiţii, locurile de muncă şi pentru a ne lupta cu pandemia. O construcţie care duce la îndeplinire ţintele asumate de România în faţa Comisiei Europene şi instituţiilor financiare internaţionale”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

„P.S. Pentru neruşinaţii de la USR care atacă la CCR bugetul le transmit că orice întârziere se traduce în amânarea nepermis de mult a măsurilor de sprijin pentru oameni! Românii nu se hrănesc cu pancarte şi postări pe reţele de socializare! BIG DISLIKE- ca să înţelegeţi mesajul!”, a conchis Ciolacu.

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

USR va ataca la Curtea Constituţională legea bugetului de stat pentru 2022, iar printre motivele care vor fi invocate în sesizarea de constituţionalitate se numără şi faptul că bugetul pentru 2022 a fost adoptat de către Parlament fără ca legea plafoanelor să fie adoptată şi cu alocări către ministere care nu au încă hotărârile de Guvern de înfiinţare sau reorganizare.

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#buget 2022, #buget adoptat, #buget adoptat Parlament, #marcel ciolacu , #stiri Marcel Ciolacu