Ludovic Orban critică faptul că Administrația prezidențială primește mai mulți bani în 2022. „Dacă ar rămâne Iohannis singur acolo nu ar fi nicio pierdere. A făcut numai rele”

Luni, 20 Decembrie 2021, ora 14:29
2290 citiri
Ludovic Orban critică faptul că Administrația prezidențială primește mai mulți bani în 2022. „Dacă ar rămâne Iohannis singur acolo nu ar fi nicio pierdere. A făcut numai rele”
Ludovic Orban, fostul președinte al PNL FOTO Facebook/ Ludovic Orbán

Deputatul Ludovic Orban a declarat luni, 20 decembrie, că bugetul pe anul viitor este unul nerealist şi a criticat sumele alocate pentru unele ministere şi instituţii.

"Deficitul bugetar este mult prea mare, un deficit pe ESA de peste 6%, ţinând cont de faptul că România se găseşte în procedură de deficit excesiv şi că s-a angajat să revină cu deficitul sub 3% în 2024 ar fi trebuit să genereze un comportament mult mai prudent din punct de vedere al deficitului bugetar, este vorba de un deficit bugetar de 85 de miliarde care va trebui finanţat.

Abia aştept să informez opinia publică cum făcea PSD de împrumuturile care vor fi luate de Guvernul în care se găseşte PSD şi cu cât se împrumută România. E o asumare a creşterii procentului de îndatorare la aproape 50% din PIB. De asemenea, mi se pare un buget nerealist, un buget, care de exemplu, reduce finanţarea pentru dezvoltare. Se reduce bugetul Ministerului Dezvoltării, care trebuie să lanseze, de exemplu, Planul Naţional de Investiţii 'Anghel Saligny'.

Nu poţi să lansezi 'Anghel Saligny' dacă ei taie bugetul de la Ministerul Dezvoltării. De asemenea, mi se pare un buget nerealist atât în ceea ce priveşte bugetul Educaţiei şi bugetul Sănătăţii. Cum să menţii acelaşi buget la Sănătate în condiţiile în care ştim foarte clar că resursele financiare alocate pentru 2021 au fost insuficiente pentru a asigura cu adevărat finanţarea sistemului de sănătate? Mi se pare simptomatic că acest Guvern - probabil au mulţi prieteni - creşte semnificativ bugetele serviciilor de informaţii. (...) Probabil se plătesc nişte datorii", a spus Orban.

El a afirmat că este revoltătoare creşterea bugetului Administraţiei Prezidenţiale pe anul viitor.

"Acolo ar fi trebuit tăiat bugetul, pentru că dacă ar rămâne Iohannis singur acolo nu ar fi nicio pierdere, nici nu s-ar simţi. Cum să creşti bugetul Administraţiei Prezidenţiale cu 24% în condiţiile în care preşedintele aproape nu a făcut nimic? A făcut numai rele", a susţinut Orban.

Fostul preşedinte al PNL a apreciat ca fiind nerealiste angajamentele pentru investiţii.

"Toată lumea a vorbit de PNRR, dar nimeni nu vorbeşte de nevoia de a accelera absorbţia fondurilor europene în ultimii trei ani. Pentru exerciţiul financiar 2014-2020 noi nu am absorbit decât puţin peste 50%. Gândiţi-vă că mai avem trei ani de zile şi va trebui să absorbim o sumă absolut colosală din bugetul 2014-2020.

De asemenea, nici până astăzi, a trecut aproape un an de când ar fi trebuit să înceapă negocierile şi să se parafeze Acordul de parteneriat dintre România şi Comisia Europeană cu privire la bugetul UE pe 2021-2027, în care este vorba de peste 40 de miliarde de euro din care noi nu vom accesa niciun euro până nu se stabileşte structura programelor, până nu se semnează Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană şi până nu se acreditează autorităţile de management", a mai spus Orban.

El a mai arătat că parlamentarii dezafiliaţi de la PNL vor propune amendamente la buget, iar dacă acestea nu vor fi acceptate, vor vota împotriva proiectului.

"Pregătim amendamente de substanţă, vom vedea dacă aceste amendamente vor fi luate în considerare, dacă nu vor fi luate în considerare, cu siguranţă vom vota împotrivă", a spus Orban.

Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
#buget 2022, #Ludovic Orban, #Administratia Prezidentiala, #Guvern PSD PNL UDMR , #stiri politice
Comentarii