Bulgaria iși îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia cât mai curând posibil

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 22:22
5411 citiri
Bulgaria iși îndeamnă cetățenii să părăsească Rusia cât mai curând posibil
Proteste anti-mobilizare în Rusia/ FOTO: dhakatribune.com

Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei le-a cerut cetățenilor săi să se abțină de la călătorii în Rusia, iar cei aflați în prezent în țară să ia în considerare plecarea cât mai curând posibil folosind opțiunile de transport disponibile în prezent.

După cum se precizează în agenția bulgară Novinite, apelul către concetățeni a fost făcut pe fondul unei „situații dificile”.

„Cetățenii bulgari care rămân pe teritoriul Federației Ruse sunt sfătuiți să dea dovadă de o vigilență sporită, să evite locurile de adunare în masă a oamenilor, acordând o atenție deosebită circumstanțelor și evoluției situației”, se arată în apel.

Dacă este necesar, bulgarii sunt rugați să contacteze Ambasada Republicii Bulgaria la Moscova sau Consulatul din Sankt Petersburg.

Bulgaria a condamnat războiul dus de Rusia în Ucraina şi a precizat că nu va recunoaşte referendumurile de anexare, amplu criticate, din regiunile ucrainene controlate de forţele ruse.

Mobilizarea lui Putin provoacă anarhie în Rusia

La Moscova, alte sute de oameni au ieșit să protesteze în centrul orașului față de mobilizarea parțială decretată de Vladimir Putin în urmă cu câteva zile. Oamenii au fost săltați imediat de forțele de ordine și duși la dube.

Proteste au avut loc și în Novosibirsk, un oraș din Siberia, unde, pentru scurt timp, localnicii au cântat și au încins o horă. Jandarmii au curățat rapid zona de manifestanți.

Și în Sankt Petersburg, cel puțin 46 de persoane au fost arestate de forțele de ordine la un miting anti-mobilizare.

În acest timp, continuă mobilizarea rezerviștilor în toate regiunile Rusiei. Incidentele sunt la ordinea zilei. În orașul Omsk, o bătaie în toată regula a izbucnit între polițiști și câțiva recruți nervoși, care le-au cerut să meargă cu ei și să moară pe front.

Protestele de la sfârșitul săptămânii s-au extins în peste 35 de orașe din Rusia. Cel puțin 840 de persoane au fost reținute, dintre care mai mult de jumătate la Moscova, potrivit organizației pentru drepturile omului OVD-Info.

Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Avertismentul Rusiei dacă Ucraina primește rachete americane ATACMS cu rază lungă de acțiune
Kremlinul a declarat miercuri că Rusia îşi va extinde şi mai mult "zona-tampon" din interiorul Ucrainei, dacă Kievul primeşte de la Statele Unite rachete ATACMS cu rază de acţiune mai...
Oficial de rang înalt din Rusia, în arest preventiv pentru corupție. Timur Ivanov este unul dintre adjuncții Ministrului Apărării
Oficial de rang înalt din Rusia, în arest preventiv pentru corupție. Timur Ivanov este unul dintre adjuncții Ministrului Apărării
Un tribunal rus a dispus miercuri ca Timur Ivanov, unul dintre adjuncţii ministrului Apărării Serghei Şoigu, să fie menţinut în arest preventiv, fiind suspectat de luare de mită, acesta...
#bugaria, #sfat, #cetateni, #Rusia, #proteste, #mobilizare , #Rusia