Ce sunt bilele din Bubble Tea, băutura care a devenit populară peste noapte

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 02:25
8051 citiri
Ce sunt bilele din Bubble Tea, băutura care a devenit populară peste noapte
Bubble Tea, o băutură populară mai ales printre copii și adolescenți FOTO Unsplash

Bubble Tea este o băutură care a devenit populară peste noapte inclusiv în România, iar rețelele sociale precum Instagram sau TikTok sunt pline de videoclipuri cu persoane care savurează acest sortiment de ceai atipic.

Mulți se întreabă ce este mai exact această băutură și mai ales ce sunt bilele care se pot observa pe fundul paharului, care i-au dat si denumirea.

Bubble Tea este o băutură pe bază de ceai care a apărut în Taiwan la începutul anilor 1980. Migranții taiwanezi l-au adus în Statele Unite în anii 1990, inițial în California, în regiuni precum Los Angeles, dar s-a răspândit, de asemenea, în alte țări în care există o populație mare din Asia de Est.

Mai este cunoscut și drept ceai Boba. Particularitatea sa este reprezentantă de sferele din pahar, care sunt făcute din amidon de tapioca sau manioc, deci nu conțin gluten. Pentru a le îndulci, acestea sunt adesea fierte în sirop de zahăr.

Perlele din tapioca sunt din amidon de manioc, o plantă tropicală cultivată pe scară largă în Africa, Asia și America Latină. Tuberculii de manioc sunt bogați în hidrați de carbon, în principal amidon. În țările tropicale, maniocul este o sursă importantă de carbohidrați, pe locul 3 după orez și porumb.

Cu toate acestea, anumite localuri aleg să facă sferele din jeleu de fructe.

Ceaiul se comercializează în peste 20 de arome fructate, dar și sub formă de ceai negru sau ceai cu lapte. Prețul variază între 20 și 30 de lei, iar în București s-au deschis peste zece locații specializate în bubble tea doar la începutul verii.

Se servește atât rece, cât și cald, în pahare transparente, cu un pai suficient de larg cât să treacă sferele.

Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Cele mai eficiente ceaiuri laxative. Tu le ai în casă în caz de nevoie?
Ceaiurile laxative sunt de mare ajutor în caz de constipație, fisuri anale, hemoroizi sau intervenții chirurgicale în zona anală, mai ales atunci când utilizarea medicamentelor laxative nu...
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Nu e glumă: gândaci și muște într-una dintre băuturile preferate ale românilor. Unii o consumă zilnic
Un studiu realizat în Germania arată că una dintre băuturile preferate ale oamenilor, pe care unii o consumă zilnic, are în componență rămășițe de insecte. Unii consumatori de ceai...
#bubble tea, #ceai , #stiri magazin
Comentarii